Дебатът Кейн-Пенс в 90-минутен спор

Дебатът Кейн-Пенс в 90-минутен спор  | StandartNews.com

В Съединените щати завърши първият пряк дебат между кандидатите за вицепрезидент на страната Тим Кейн и Майк Пенс. Политическите партньори съответно на Хилари Клинтън и на Доналд Тръмп за изборите през ноември говориха по редица актуални въпроси от вътрешната и външната политика на САЩ.

По време на 90-минутния дебат кандидатите за вицепрезидент спориха по най-наболелите теми в американското общество като расовите предразсъдъци в органите на реда, ролята на Щатите в конфликта в Сирия, взаимоотношенията с Русия и качествата и недостатъците на кандидатите за президент Клинтън и Тръмп. Демократът Кейн не закъсня с обвиненията към ексцентричния милиардер относно данъчните му отчети, които той отказва да направи публично достояние.

 "Губернатор Пенс е трябвало да даде данъчните си отчети на Доналд Тръмп, за да покаже, че е квалифициран да бъде вицепрезидент. Доналд Тръмп трябва да стори същото за американската общественост, за да покаже, че е квалифициран да бъде президент, и той нарушава това свое обещание", подчерта Тим Кейн.

"Доналд Тръмп е подал над 100 страници финансови отчети, както законът изисква. Американският народ може да ги разгледа и той, сенаторе, ще публикува данъчните си отчети, когато одитът му приключи...", отвърна Майк Пенс.

"Ричард Никсън публикува своите отчети, докато още се намираше под одит. Ако не можете да срещнете стандарта на Никсън...", изтъкна Кейн.

Републиканецът Пенс пък обвини Кейн и Хилари Клинтън в желание да продължат външната политика на Барак Обама, която, според Пенс и Доналд Тръмп, е довела до текущата кризисна ситуация в Сирия и влошените взаимоотношения на Щатите с Русия. Кейн контрира своя опонент с контраобвинение към Тръмп в сервилност спрямо Владимир Путин и тайни търговски отношения с олигархичните кръгове в Русия.

Друг дискутиран въпрос между двамата кандидати за вицепрезидент бе този за расовите предразсъдъци в органите на реда, като Кейн заяви, че това е голям проблем, с който властта трябва да се справи, докато Пенс защити позицията, че за да се спрат масовите стрелби в Щатите, са необходими по-агресивни действия и пълен вот на доверие спрямо американската полиция.

Социологическите проучвания непосредствено след дебата на вицепрезидентите показаха, че според по-голямата част от зрителската аудитория и политическите експерти Майк Пенс е спечелил дебата с по-силни аргументи и по-балансирано поведение в сравнение с Доналд Тръмп на дебата му с Хилари Клинтън, предава БНТ. 

Тим Кейн бе обвинен от редица зрители, че е прекъснал опонента си цели 70 пъти. Следващият дебат между Хилари Клинтън и Доналд Тръмп ще се проведе на 9-ти октомври в Сейнт Луис, щата Мисури, и ще бъде воден от известният новинарски водещ на Си Ен Ен Андерсън Купър.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай