В Швейцария: "Базел" загуби пред 197 см препятствие

В Швейцария: "Базел" загуби пред 197 см препятствие | StandartNews.com

Всичко беше срещу нас, плаче треньорът Пауло Соуса

Швейцарското издание "Blick" изригна срещу съдията Дениз Айтекин за загубата на "Базел" от "Лудогорец". Германският арбитър бе обвинен, че е повлиял на срещата с ранното изгонване на Серей. "Базел загуби пред 197-сантиметрово препятствие", написа "Blick", визирайки височината на рефера Дениз Айтекин.

"Съдията обърка всичко, това беше брутално. Във вторник арбитърът мина за кратко през Швейцария, заради стачката на "Луфтханза" трябваше да направи прекачване в Цюрих на път за София", написа още изданието, "На летището той се пошегува пред журналисти, че няма как да повлияе на мача. Не можел ли ?! Направи го още в 19-ата минута. Дие си поведе топката прекалено силно, хвърли се след нея, ритна, но след това се подхлъзна и фаулира Моци в глезена. Опасно нарушение, но максимум за жълт картон. Но какво направи съдията Айтекин? Той показа червен картон. Това е 51-вият червен картон в кариерата на германския рефер Айтекин", заключи "Блик".

"Победа за "Лудогорец" с лош привкус!", коментираха още швейцарските журналисти.

В София не спря да се оплаква и треньорът Пауло Соуса. "Не видях добре положението за картона но това което разбрах от моите играчи, е че нямаше червен картон. Това повлия на мача със сигурност", оплака се португалецът, "През първото полувреме играхме добре, през второто беше по-трудно. "Лудогорец" натисна и ни принуди да се защитаваме. а съжаление при една контраатака получихме гол. Много съм горд от моите играчи за начина, по който играха. Много разочароващо бе да получим този гол в една вечер, в която всичко бе срещу нас. Сега се концентрираме върху следващия мач, който ще се стремим да се представим силно и да спечелим", продължи двукратният победител в Шампионската лига като футболист, "Ние имаме още шансове за класиране нещата в групата и ще се стремим да спечелим всички свой мачове да края".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай