Ровят и храната преди Ел Класико

Ровят и храната преди Ел Класико | StandartNews.com

В Каталуния спокойни за домакинството на "Рома"

Голямото дерби на Испания между "Реал" М и "Барселона" ще бъде съпроводено с извънредни мерки за сигурност. Новината бе обявена от правителствения делегат Консепсион Данкауса. Двата тима ще се изправят един срещу друг тази събота от 19,15 ч българско време. "Ще вземем в предрид това, което се случи във Франция и ще засилим мерките за сигурност за Ел Класико. Всичко ще протече както преди, но с по-голям контрол. Ще проверяваме дори и сандвичите на стадиона", зарече се Данкауса. Той също призова присъстващите на срещата да оказват пълно съдействие на властите. "Французите бяха напълно спокойни, докато напускаха стадиона, пеейки химна. Те си сътрудничиха с органите на реда. Тяхната смелост трябва да ни служи за пример", заяви той.

Междувременно стана ясно, че в Каталуня цари спокойствие преди предстоящия мач на "Барса" с "Рома" от групите на Шампионската лига. Местните власти са взели решение да не отменят провеждането на спортни събития и всичко ще протече както е планирано, нищо проверка показа, че полицията в града е под всякаква критика. "Решението да не се провежда мача между Белгия и Испания не ни засяга. На нас ни предстои мач в Шампионската лига и нямаме никакви причини за притеснение. При всички положение ще увеличим мерките за сигурност и контрол", призна шефът на местната полиция Хосеп Луис Траперо в интервю за "El Mon de RAC-1". "Барселона" посреща "вълците" на "Камп Ноу" във вторник от 21,45 ч.

Дел Боске: Не ни беше страх

Треньорът на Испания Висенте дел Боске остана изключително разочарован от отмяната на приятелската среща с Белгия. Двата тима трябваше да премерят сили днес вечерта в Брюксел, но местните власти решиха да отложат мача. Причина за това е опасността от нови терористични атаки. "Надявахме се да играем. Все пак това трябваше да бъде последния ни двубой за годината. В нас няма страх. Всичко беше наред. Тренирахме в пълно спокойствие", призна селекционера на "Ла Роха". Треньорът на "дяволите" Марк Вилмотс заяви от своя страна, че човешкия живот е по-важен от един мач и е съгласен с решението. В момента не е ясно какво ще стане с билетите, които бяха продадени - 50 000!

Белгийски тимове без агитки във Франция

"Гент" и "Андерлехт" останаха без фенска подкрепа за предстоящите гостувания от евротурнирите. Двата белгийски гранда ще се изправят срещу френски тимове. Именно това е причината техните привърженици да получат забрана да пътуват. "Биковете" ще мерят сили с "Лион" във вторник в мач от групите на Шампионската лига. "Андерлехт" от своя страна ще играе в четвъртък с "Монако" в Лига Европа. Междувременно стана ясно, че от Ислямска държава са хакнали сайта на белгийския "Мехелен". Знамето на терористичната организация бе поставено на челната страница, а от клубът започнаха разследване.

"Адзурите" не искат отлагане на Евро 2016

Президентът на италианската футболна федерация Карло Тавекио призова терористичните атаки в Париж да не всяват страх в спорта. "Това е сериозна атака, но ние трябва да запазим спокойствие и да не се отказваме. Всички отиваме във Франция. Организирали сме 20 000 мача и то без инциденти. В страната има 15 000 стадиона. Футболът е символ на здрави принципи и именно затова трябва да продължим напред", зарече се босът на италианския футбол.

Расисти окървавиха детски мач в Италия

Бой и расистки обиди белязаха дерби между "Торино" и "Ювентус" при децата набор 2005 г. Родители на малчугани от школата на "бианконерите" започнали да обиждат чернокожи деца, които ритат за градския съперник. В крайна сметка ситуацията ескалирала и се стигнало до бой, съобщи "gazzetta.it". Родителите на едно от децата били повалени и ритани в главата, което довело до тяхната хоспитализация.

Германия няма план за действие

в случай на терористична атака по време на футболен мач, а стадионите не са достатъчно охранявани. С шокиращата новина гръмна "focus.de". Според изданието нито футболната лига, нито полицията в страната знае какво да прави при нападение. "Не сме достатъчно добре подготвени за директен сблъсък с опитни и въоръжени нападатели", призна шефът на съюза на полицаите в Германия Райнер Венд за ZDF. Спортният директор на "Байер" Л Руди Фьолер призова за въвеждане на персонализирани билети, както е в Италия. "Може допълнителните мерки да са досадни, но щом е за нашата сигурност, значи е нужно", отсече футболната легенда.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай