"Лудогорец" полита за Е14,7 млн.

"Лудогорец" полита за Е14,7 млн. | StandartNews.com

Срещу молдовците ще е първата от много победи, закани се Бруно Рибейро

Нов сезон, нови надежди. С тази мисъл "Лудогорец" започва похода към второ поредно участие в груповата фаза на Шампионската лига. "Орлите" стартират участието си днес вечерта. От 20,45 ч на ст. "Лудогорец Арена", тимът очаква молдовския шампион "Милсами". Двубоят ще бъде предаван пряко по Диема спорт. Освен за прославяне на България, тази година шампионите имат и по-сериозен финансов стимул. Ако отборът повтори представянето си от миналия сезон и стигне до груповата фаза на най-комерсиалния турнир, то той ще вземе 14,7 млн. евро от наградния фонд. Само с участието си срещу "Милсами", в касата на "орлите" ще влязат 300 000 евро. При отстраняване на молдовците, в следващия кръг ги чакат от 400 000. Ако, дай Боже, тимът успее да стигне и спечели плейофния кръг наградата е 2 млн. За участието в груповата фаза пък бонусът е внушителен - цели 12 млн. евро - или 3,4 млн. повече от миналия сезон.

Първенецът на Молдова "Милсами" пък обяви гордо, че си е гарантирал 550 000 евро от наградния фонд на ШЛ заради участието си срещу "Лудогорец". В сумата влизат и приходите от телевизионни права.

В лагера на шампионът на България са спокойни и уверени, че няма да има проблеми, въпреки че на практика смениха доста неща през лятото. Новият треньор Бруно Рибейро ще трябва да докаже, че е научил нещо от добрия си приятел Жозе Моуриньо. Дошлите Сисиньо, Препелица и Лукоки също трябва да се преборят за титулярно място.

"Надявам се да постигнем първа победа от многото предстоящи, надяваме се да зарадваме феновете с една добра игра и успех. Тренираме добре преди двубоя и очакваме да спечелим", заяви треньорът Рибейро. Той коментира и факта, че Марселиньо е наказан е няма да игра днес. "За мен е важно всички да са ниво, не сме индивидуалисти, а отбор. Важното е екипът да работи заедно. Проучили сме добре съперника, всеки един тим в Шампионската лига е класен, ще разчитам на играчите си", коментира още наставникът на "Лудогорец". Той засегна и Козмин Моци. "Той е един от лидерите в съблекалнята, помага ми, щастлив съм, че е част от моя отбор и се радвам, че работим заедно", коментира още Рибейро на брифинга преди двубоя вчера.

"Препелица е един класен играч, но не е готов на 100 %, ще играят само футболисти готови на максимум. Той вероятно може да играе някакво време, ще се разчита на него", допълни той.

Рибейро говори и за селекцията в отбора. "Имаме нужда от двама-трима нови футболисти, ще видим кои ще привлечем. Целта ни е да побеждаваме, независимо с кой отбор играем. Хамза е наш играч, нищо, че играе в дублиращия тим в момента. Търсим нападател, но ако в един момент преценя, че мога да разчитам на него, той ще играе. Чунчуков е качествен играч, тренира добре, дава всичко от себе си", продължи Рибейро. "Имаме списък с около 20-25 играчи, които следим, необходима ни е класа, наблюдаваме ги", завърши треньорът.

Финландецът Анти Мунука пък ще ръководи двубоя тази вечер на ст. "Лудогорец Арена". Реферът е сравнително неопитен - на 33 години. До момента най-сериозното му постижение е, че е свирил няколко срещи от световните квалификации. Той е зачислен в листите на ФИФА от 2010 г.

Молдовците се точат за чудо

Треньорът на "Милсами" Юрий Осипенко се точи да отстрани родния шампион "Лудогорец" от Шампионската лига. Молдовският специалист демонстрира завидно самочувствие преди двубоя. "Надяваме се да имаме добър ден, а противникът ни лош. Смятам, че благодарение на нашата решителност и добрата обстановка в отбора, можем да отстраним разградчани", заяви надъхано Осипенко пред молдовските медии. Неговите възпитаници проведоха възстановителна тренировка в Шумен. "Първата ни задача беше да се преборим с натрупаната умора от пътуването. Наблегнахме на аеробните упражнения и смятам, че постигнахме целта си", призна Осипенко. Капитанът на тима Ромео Сурду също не остана назад и се изказа положително за шансовете на "Милсами". "Дошли сме, за да постигнем добър резултат. Знам, че не сме фаворити, но това не е причина да не се борим за възможността, която ни е предоставена. Един позитивен резултат би увеличил шансовете ни стремглаво", заяви голаджията на молдовския шампион.

Цял Разград се готви за купон

Футболните фенове в Разград не се съмняват, че любимият им "Лудогорец" ще премине успешно първия кръг на предварителните групи за Шампионска лига и ще тушира молдовците от "Милсами". "Никой не допуска равенство или загуба", категоричен е Митко Ханчев, главен редактор на местния вестник "Екип 7". Преди всяка среща на "зелените" неговото издание прави анкета сред градските зевзеци с прогнози за резултата от идващия мач. Местни предприемачи спонсорират допитването като награждават гадателите с натурални подаръци. Дават кой каквото има. Ресторантьорите - ваучери за вечеря, мандраджиите - тенекии със сирене, винарите - каси с бутилки, един концесионер на язовир подари шарани. Тази седмица обаче за първи път не пуснахме прогноза, защото няма интрига. Всеки отговаря, че нашият тим ще бие. Спонсорите са готови да черпят след победата, но никой не допуска, че ще паднем или ще изкараме равен, обяснява Ханчев.

Собствениците на заведения в Разград вече се подготвят за купона във вторник. Заради очакваното градско веселие след мача, кръчмите в Разград ще удължат работното си време и ще сервират докато има посетители, обещаха местните ресторантьори.

Съперник срича името на "орлите"

Нигерийският защитник на "Милсами" Овие Мондей се изложи сериозно, след като не можа да произнесе името на "Лудогорец" в интервю за местната телевизия "Prime". 22-годишният футболист трябваше да си даде мнението относно факта, че разградчани направиха фурор в миналото издание на ШЛ и мериха сили с тимове като "Реал" М и "Ливърпул". След няколко неуспешни опити да каже името на родния шампион, Мондей в крайна сметка се отказа и продължи да хвали класата на "орлите". "Те са много добър тим. Гледал съм техни мачове. Трябва да дадем най-доброто от себе си срещу тях", добави Мондей.

Шампионска лига, ІІ предв. кръг

"Лудогорец" - "Милсами"
ст. "Лудогорец Арена", Разград, 20,45 ч, пряко по Диема спорт

Вероятни състави

"Лудогорец": 21. Стоянов, 25. Минев, 27. Моци, 15. Ал. Александров, 16. Ангуло, 18. Дяков-К, 8. Саша, 88. Вандерсон, 92. Лукоки, 93. Мисиджан, 11. Кишада; Треньор: Бруно Рибейро

"Милсами": 12. Андриан Негай, 5. Петру Рачу, 4. Юлиян Ерхан, 15. Денис Расулов, 6. Овйе Мондай, 87. Александру Суворов, 27. Андрей Койочари, 8. Артур Патраш, 7. Йехвен Заричнюк, 14. Карло Белак, 10. Ромеа Сурду; Треньор: Юрий Осипенко
Съдия: Анти Мунука (Фин)

Програма

Шампионска лига, втори квалификационен кръг: днес от 18,30 ч. "Вентспилс" (Лат) - ХИК (Фин), 20,00 ч. АПОЕЛ (Кип) - "Вардар" (Мак), 20,30 "Мидтиланд" (Дан) - "Линкълн" (Гибр), 21,00 "Шкендербеу" (Алб) - "Крусейдърс" (Сев. Ирл.), "Молде" (Норв) - "Пюник" (Арм), "Хибърниънс" (Мал) - "Макаби" ТА (Изр), ТНС (Уелс) - "Видеотон" (Унг), 21,30 "Марибор" (Слвн) - "Астана" (Каз), "Тренчин" (Слвк) - "Стяуа" (Рум), 21,45 "Партизан" (Сърб) - "Дила Гори" (Груз), 22,00 "Сараево" (Бос) - "Лех" (Пол)

Утре: 19,30 ч. "Карабах" (Азерб) - "Рудар" (Черна гора), 20,00 "Малмьо" (Шв) - "Жалгирис" (Лат), 20,30 БАТЕ (Блрс) - "Дъндолк" (Ейре), 21,45 "Селтик" (Шот) - "Стярнан" (Исл), 22,00 "Динамо" З (Хърв) - "Фола" (Люкс)

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай