Боби сряза Любо Пенев

Шансове има, но са фантастика

Боби сряза Любо Пенев | StandartNews.com

Часове след драмата в Ереван шефът на българския футбол Боби Михайлов реши да поохлади страстите, накарали Любо Пенев да скочи директно на фактори във ФИФА. Нашите паднаха 1:2 от Армения, а селекционерът обвини немската бригада като продължител на тенденцията да се свири срещу "Лъвовете".

"Първото полувреме не бяхме достатъчно агресивни. След това дойдоха двата червени картона", каза Боби, "Аз лично не си спомням ние в друг мач да сме играли с девет души. Браво на момчетата, защото след почивката имахме много по-чисти положения от Армения. Жалко! Съдиите са част от играта. Те бъркат не само на нашите мачове. Със сигурност не е тенденциозно. Съдията на нашия мач е от топ 7 на Европа. Арбитърът за следващия с Чехия е от Топ 5. Това са сериозни съдии, те са част от играта. Това винаги го казвам и когато става въпрос за вътрешното първенство. Нямаме право да коментираме съдийството", каза шефът на БФС, "Късметът е много важен, за да се класираш на бараж и на световно първенство. Играем мач за мач. Отборът е млад, треньорът е млад, представят се добре. Вие ги харесвате, аз ги харесвам, хората също ги харесват. Така че им пожелавам успех".

Любо Пенев не отстъпи и на брифинга от позицията си, изразена пред БНТ. "Явно сме порасли и сме станали неудобен отбор. Очевадно не ни се позволява да стигнем до победата. Ще питаме ФИФА, ако трябва да почваме с двама-трима по-малко", каза Пенев. "С десет човека ги надиграваме, с девет пак така. Но явно колкото и голове да вкараме, няма да ни позволят да победим. Други фактори, които не зависят от нас, диктуват нещата. Ние вървим нагоре", продължи специалистът, За да се стигне до нашите червени картони, трябваше да има червен картон за Армения, за нарушението срещу Георги Миланов и от там трябва да започнем да си правим заключения", анализира Пенев, "Срещу Чехия излизаме за победа. Аз на това уча момчетата - да са непримирими. Сигурно много хора са гледали мача и ние няма от какво да се срамуваме".

Шансове има, но са фантастика

България все още има шансове за класиране на бараж за Мондиал 2014 в Бразилия въпреки загубата от Армения с 1:2. Тимът на Любо Пенев задължително трябва да победи Чехия на "Васил Левски", за да завърши на второ място в групата. Ако е с един гол, Дания трябва да разгроми с 8:0 Малта, за да ни измести от второто място. Вариантът България да стигне до баражите за Бразилия 2014 е следният:

1. България задължително да бие Чехия с три гола разлика, или 5:3, ако Словения завърши 0:0 при гостуването си на Швейцария.
2. Норвегия да победи Исландия в другия възлов двубой от същата група.
3. Словения да завърши наравно при гостуването на Швейцария.

Тогава Словения ще завърши на второ място в групата пред Исландия, тъй като двата отбора ще имат по 16 точки, но балканците ще са с по-добра голова разлика спрямо исландската.

Словения ще е с 10 точки в класацията на вторите отбори, които се борят за бараж, колкото ще има и България при победа над Чехия. Нашите обаче ще имат по-добра голова разлика, тъй като в момента словенците имат съотношение между отбелязани и допуснати голове 10:9, а "трикольорите" при победа с три гола над чехите ще са с голово съотношение 9:7, т.е. +2.

Шансове за България има и при благоприятно развитие на битката в група D, но там всичко минава през грешна стъпка на Румъния у дома срещу Естония, което е малко вероятно. Разбира се, това трябва да бъде гарнирано и с поражение на Турция у дома от Холандия.

Агитка ни се извини с 30-годишен коняк

Уникалните селянии на арменската публика, в която беше включена дори Ванга, не спряха по време на целия мач. След края му неколцина местни фенове все пак намериха сили да се извинят на българската агитка. Хората на Дучето бяха подкрепени на стадиона в Ереван от няколко грузинци и руснаци от "Спартак" (Налчик). След мача към православния съюз се присъединиха и арменци от агитката на "Пюник" (Ереван). Един от тарторите, служител в местния винзавод, отскочи до работното си място. В името на дружбата той донесе туба с 30-годишен коняк.

Без нощувка българската група тръгна обратно към родината. Този път хората на Дучето избегнаха планинското КПП и прекия път към Батуми, който се оказа коларски.

Отмъстихме за 2004, радва се Италия

9 години чакане си заслужаваха. Италия сложи прът в каруцата на датчаните по пътя към второто място в групата ни. "Червеният динамит" водеше 2:1 до последните секунди, но Акуилани попари домакините. Така Италия частично отмъсти за Евро 2004, когато изхвърча от четвъртфиналите заради очакваното равенство 2:2 между Дания и Швеция. Интересното е, че тогава четвъртият тим в групата беше българският.

"Минаха доста години и това е само един мач, но все пак е хубаво, че не загубихме от датчаните. Може би това е нашето отмъщение. Посвещавам гола си на моята приятелка и на децата ми", каза Освалдо, вкарал първия гол.

Прандели призна за липса на концентрация в началото. "Марио Балотели бе малко болен, за да играе. Надяваме се до вторник да се чувства по-добре. Армения все още има шанс за второто място, затова няма да ни е леко. Ние обаче искаме да приключим групата без поражение", зарече се италианският треньор Прандели.

Реакции

Реферът огря трети отбор

Ивелин Попов

Не ми е приятно - както и на мен, така и на момчетата. Разочарован съм. Не може така. Един съдия идва и... ОК, има жълт картон на Бодуров, но аз бях на пет метра от положението, видях какво стана. Нищо чудно и съдията да е свирил, за да огрее трети отбор. Нищо чудно да има някаква схема. Това са мои мисли, не съм сигурен, но така изглежда. Аз вярвам, че ще се вдигнем за Чехия. Вярвам в публиката. Отидохме при тях сега и те ни казаха, че са доволни, защото сме се били и сме играли мъжки.

Отнеха ни мечтата

Светослав Дяков

Заслужавахме повече. Аз може би съм пристрастен, вие коментирайте картона. С човек по-малко пак бях сигурен, че ще вкараме. Но явно някой се уплаши. Мисля, че момчетата ще се вдигнат. Но ни отнеха мечтата. Знаехме как ще играе Армения. Много добре си изиграхме мача. Тежко е, тежко се коментира.

Ще размажем Чехия

Георги Миланов

Не искам да говоря нищо. По-добре да не коментирам съдиите. Ще направим всичко възможно, за да победим Чехия. Трябва да ги размажем.

Ограбиха ни

Венцислав Христов

Чувстваме се ограбени. Настроението не е добро. Ще се вдигнем и ще надиграем Чехия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай