24 карата Роналдо в София

24 карата Роналдо в София | StandartNews.com

Еврошампионът разплака хлапета на летището, дали напразно 2 лева за флумастер

Дългоочакваният миг настъпи вчера. Най-скъпият футболист в света Кристиано Роналдо и най-лъскавият отбор в света "Реал" (Мадрид) стъпиха на българска земя. Е, поразочарова феновете, които чакаха на летището от сутринта. Две стени разделиха Кристиано и останалите звезди от българските им почитатели. Привържениците, които избраха да посрещнат отбора пред "Хилтън", обаче видяха португалеца в целия му блясък.

Португалецът се появи облечен в официалния клубен костюм (на "Версаче") и бяла риза. Роналдо носеше спортни обувки "Джими Чу", модел "Портман". Бърза справка показва, че цената им тръгва от 495 евро, но пък се предлагат в комплект с портфейл "Дийн" за 165 евро. Най-голямо впечатление направиха очилата на Кристиано. Те са модел "Мъни" на "Хром Хартс". Португалецът има договор с марката от близо година. Тъмните му цайси за София бяха с кафяви шарки. Цената е 1090 евро. Веднага се появиха снимки във Фейсбук с преобладаващи коментари, че очилата са твърде женски.

Кристиано носеше синя раница с шипове. Марката е MCM и струва 500 евро, разкри "Стандарт".

Часовникът на лявата ръка на Роналдо беше "Jacob & co", на които той е лице от миналата година. Цената му започва от 8000 евро, но без диамантите и допълнителните аксесоари, които показа звездата в София. На дясната си ръка Роналдо бе сложил две красиви гривни плюс голям пръстен от злато и диаманти. На ухото му имаше обеца със скъпоценен камък.

В интернет е пълно с реплики на всичко, с което Роналдо се кичи.
Иначе "кралският клуб" кацна навреме на летище София. За да не бъдат нападнати от феновете, играчите бяха качени в червен автобус отстрани на терминал 2. Със селфита се уредиха само служители на аеропорта. Техни колеги пък снимаха от кулата на РВД (виж снимката горе вляво). За съжаление две огради деляха събралите се над 60 привърженици от любимците им. Повечето от чакащите бяха малки деца и млади момичета. Те изпаднаха в истерия при вида на играчите. Първи излезе капитанът Икер Касияс. Малко след него се появи и голямата звезда Роналдо. Феновете избухнаха. Кристиано, който бе със слушалки, явно не чу виковете и се качи бързо в рейса. Той се почуди къде да седне. В крайна сметка Кристиано избра четвъртия ред от лявата страна. Чак при завоя от летището той помаха на феновете. Много българчета останаха недоволни от разделението. Други мърмореха, че малцина от играчите им помахаха за поздрав. Момченце, облечено изцяло с екип на "Реал", остана много разочаровано, че не успя да вземе автограф. Хлапакът похарчил 2 лева от личните си спестявания за флумастер. Треньорът Карло Анчелоти пък нямаше търпение да запали цигара. След като слезе от самолета, той страстно захапа фаса, преди да се качи на автобуса.

Пред хотел "Хилтън" опитът на персонала за отцепка претърпя пълен провал. Минути преди "Реал" да се появи, феновете атакуваха и заеха позиции на около двайсетина метра от входа. Звездите на "Белия балет" минаха като на парада през тях. Никой обаче не се отклони за автограф или снимка. По-настоятелните останаха пред хотела с надеждате, че на тръгване за тренировка футболистите на "Реал" ще им обърнат внимание.

Искат 50% отгоре на черната борса

Билетите за мача "Лудогорец" - "Реал" М свършиха в неделя, но такива още се намират още на черната борса. Най-много спекуланти се намират около касите на националния стадион "Васил Левски". След проучване на "Стандарт" стана ясно, че най-често цените на пропуските за мача с Роналдо и компания са завишени с 50%. Това означава, че ако искате билет за сектор "Б" или "Г" ще трябва да се бръкнете със 75 лева. Има и такива, които завишават цените с 200%, дори 300%, но те са единици. След като някой "клъвне", далаверите стават най-често в градинката пред "Св. Седмочисленици". Причината е, че тя се намира достатъчно далеч от стадиона, за да не бъдат заподозрени продавачите. Пропуските на черно вървят като топъл хляб. Обикновено продавачите подпитват хора, които се молят на касите да има по някои останал билет.

Има и такива, които искат да купят билети. Те предлагат с 10 или 20 лв. отгоре на пропуска. Забелязват се и ултраси, които разменят хартийки. Те дават един пропуск за "А" срещу два за секторите "Б" и "Г", като после ги продават по-скъпо, откъдето правят малка печалба.

Родни политици хит в Испания

Родните кандидати за депутати станаха хит в Испания. Медиите на Иберийския полуостров се удивиха от присъствието на мача "Лудогорец" и "Реал" в предизборната кампания. Те обърнаха внимание на решението на Нестимир Ананиев от Реформаторския блок да организира томбола с пропуски на страницата си във "Фейсбук", както и на играта, която пусна Евгени Желев от АБВ в Стара Загора. "Билетите за мача бяха разпродадени само за часове, последните бяха 500 на брой", отчитат испанците.

"АС" издирва Гунди за интервю

С мисия невъзможна пристигна у нас пратеникът на в. "АС" в София. Младият репортер без никакво притеснение потърси помощ за контакт с легендарния нападател на "Левски" Георги Аспарухов. След първоначалното стъписване испанецът беше попитан кого точно търси и дали не бърка името. Момъкът настоя: "Аспарухов, вторият най-добър футболист на България след Христо Стоичков". След като тактично му беше обяснено, че Гунди е загинал в автомобилна катастрофа през 1971 г., той се оттегли за разговор с началниците си в Испания. След известно време колегата се приближи отново с въпроса къде има паметна плоча на Аспарухов. Журналистът изрази готовност да вземе кола под наем и да види мемориала на магистрала "Хемус". Впоследствие се отказа и обяви, че ще се задоволи с паметника на Гунди на "Герена", където днес от 16,00 ч играят младежките отбори на "Лудогорец" и "Реал".

Гъши дроб и стек за "Реал"

Шефовете закусват с Плевнелиев, президент и премиер на мача

Изискан обяд за гостите от "Реал" ще даде в своя ресторант босът на "Лудогорец" Кирил Домусчиев, научи "Стандарт". Той е поканил в кв. "Изток" както ръководството на тима от Мадрид, така и футболистите. Почти сигурно обаче ще присъстват само директорът и легенда Емилио Бутрагеньо плюс президентът Флорентино Перес, ако пристигне в София. До снощи от Испания твърдяха, че милиардерът твърдо пропуска гостуването в България.

Собственикът на шампионите ще покаже висока класа на гостоприемство, твърдят запознати с организацията на събитието. Менюто може да бъде оценено само от най-големите ценители на кулинарията. На масата ще се сервира световноизвестният деликатес "Блек Ангъс". Месото за телешкия стек ще е от най-високо качество, характеризира се с фина мраморна структура, която осигурява равномерно разпределяне на мазнините. Това го прави по-нежно, сочно и ароматно. Гостите от кралския клуб ще се глезят още с гъши дроб. А небцето им ще радва най-висококачествено и реномирано испанско вино.
Младежите на клуба пък ще бъдат ухажвани в ресторант "Виктория" на улица "Черковна".

Преди това крубните босове са поканени на закуска в 8,30 ч от президента Росен Плевнелиев. Очаква се да присъства и посланикът на Испания у нас Хосе Луис Тапия.

Президентът на България е потвърдил, че ще гледа от първия ред на ложата мача "Лудогорец" - "Реал". Във ВИП-а ще бъдат и децата му. До семейство Домусчиеви на първия ред ще бъдат още премиерът Георги Близнашки, Флорентино Перес (ако все пак пристигне), Борислав Михайлов и съпругата му Мария.

Домусчиев на първа страница в Испания

Признание от авторитетния "АС" получи босът на "Лудогорец" Кирил Домусчиев. Той даде интервю за медията и грейна на първа страница.

"Не ми харесва, когато някой клуб нарушава феърплея, когато зад него има големи руски олигарси или пари от арабски фамилии. Например ПСЖ", казва Домусчиев, "Футболът трябва да бъде прозрачен. "Реал" продава фланелки и печели. Аз вложих в началото, защото беше необходимо. Беше социален проект да помогна на едно много бедно място в България", разказва бизнесменът. "Но аз не съм като арабите, които дават пари, печелят и толкова. Имаме добър финансов баланс. На първо място сме в България по приходи oт мачове, спонсори и телевизионни права. Това ще ви помогне да отделите повече пари за трансфери. Както всеки друг, и аз мога да купя някой футболист за 4-5 милиона. Но какво ще постигна с това? Ще бъде нещо временно".

Домусчиев признава, че е фен на испанския футбол и неслучайно пращат там треньорите на специализация. "Да играем като равен с равен с грандовете е чест за нас. Ще бъде истински празник. Много от хората, които ще отидат на стадиона, ще се радват, ако "Лудогорец" победи, но пък други просто искат да видят "Лос Галактикос". Прогноза? 2:2", завършва Домусчиев.

Любо уреди цигара на Анчелоти

Крепостта на "Реал" М е непревземаема за феновете, но не и за Любо Пенев. Селекционерът ни се появи пред "Хилтън" в компанията на испанския си асистент Давид Родригес. Секунди по-късно във фоайето се появи треньорът на "Реал" Карло Анчелоти, който вeче беше сменил официалния костюм с анцуг. Компанията се настани на една от масите в лобито. Пенев и Анчелоти разговаряха близо половин час. В един момент към тях се присъедини и помощникът на италианеца в "Реал" Фернандо Йеро. Бившият голмайстор издейства на Карло да запали цигара вътре. Анчелоти първоначално се запъти към изхода, но като видя тълпата от фенове и журналисти, се спря, видя "Блиц". В този момент Пенев, ръкомахайки, обясни на служителите в хотела, че Анчелоти ще запали вътре и няма нужда да му се карат.

Ястреба изненада с крос

Една от легендите на "Реал" М Емилио Бутрагеньо втрещи феновете, които отрано се стичаха към "Хилтън". Директорът в испанския клуб, който пристигна преди отбора в София, ги зарадва с появата си по къси гащи и фланелка в парка около хотела. Ястреба не пропусна сутрешния крос. Изненадани запалянковци не пропуснаха да си вземат автограф и да се снимат.

Още снимки от пристигането на Реал Мадрид в София вижте в нашата галерия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай