1,14 коефициент за пета "Златна топка" на Меси

1,14 коефициент за пета "Златна топка" на Меси | StandartNews.com

Лионел Меси най-вероятно ще спечели рекордна пета "Златна топка" и ще подобри собствения си рекорд от 2013 г., е мнението на букмейкърите, след като ФИФА обяви тримата финалисти в анкетата. Изненади няма - компания на аржентинеца правят вечния му съперник Кристиано Роналдо и съотборникът му в "Барселона" Неймар. Сред игнорираните са Луис Суарес - последният от звездното каталунско трио, Серхио Агуеро, Еден Азар, Златан Ибрахимович, Роберт Левандовски, Алексис Санчес и други.

Меси категорично ще победи конкуренцията, категорични са заложните къщи. Залозите, че аржентинецът ще спечели, достигнаха обезкуражаващите 1,14, докато Роналдо е на сериозна дистанция с 6,00, а Неймар е аутсайдерът с 8,50. Успехът в Шампионската лига ще е непробиваемият коз на Бълхата, аргументират се те. Преди година Роналдо спечели Златната топка с 37,6 процента от общия вот. Новият победител в най-престижната индивидуална класация в световния футбол ще бъде обявен на 11 януари, на галацеремония в Цюрих. Гласуват кореспондентите на "Франс футбол", и капитаните и селекционерите на националните отбори от цял свят.

В категорията Треньор на годината конкуренти останаха Луис Енрике, който спечели Шампионската лига с "Барселона", Хорхе Сампаоли, който донесе първата Копа Америка на Чили, и Хосеп Гуардиола, чийто "Байерн" изпочупи рекордите в Бундеслигата. Миналогодишният победител е Йоахим Льов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай