Почина пилотът от Ф1 Жул Бианки след 9 месеца в кома

Почина пилотът от Ф1 Жул Бианки след 9 месеца в кома | StandartNews.com

25-годишният френски пилот от Формула 1 Жул Бианки е загубил живота си в болницата в Ница, след като девет месеца беше в кома.

Тъжната вест беше бе съобщена от семейството му по-рано днес. Бианки претърпя катастрофа по време на Гран при на Япония през октомври миналата година и така и не успя да се пребори, да се върне към живота, въпреки усилията на лекарите.

"С голяма мъка искаме да съобщим, че Жул си отиде от този свят през нощта. Той се бори до последно, но битката му приключи. Болката ни е огромна и неописуема. Благодарим на персонала на болницата в Ница, който се грижеше за него с любов. Благодарим и на лекарите в Япония, които поеха грижите за него веднага след инцидента на 5 октомври. Благодарим на всички колеги на Жул, феновете и всеки, който демонстрира своята загриженост в последните месеци", пише в изявление на семейството, подписано от родителите Филип и Кристин, братът Том и сестра му Мелани. Те молят в тези тежки мигове да бъде уважено личното им пространство и да не бъде нарушавана скръбта им.

От отбора на Бианки Маруся също изразиха съболезнованията си за смъртта на пилота.

"За нас беше привилегия да имаме пилот като него в нашия отбор", пише в изявление на тима.
Преди няколко дни бащата на Бианки намекна за наближаващия край на сина му, като заяви, че вече губи надежда и оптимизмът му го напуска.

Жул Бианки (1989-2015)

Бианки е роден на 3 август 1989 г. в Ница. Дебютира във Формула 1 през 2013 г. Преди това е карал в сериите Формула Рено 3,5, GP2 и Формула 3. Навлиза в света на Ф1 като тест пилот на Ферари през 2011 г., а след това работи и за Форс Индия. Произхожда от тясно свързано с моторните спортове семейство. Внук е на Мауро Бианки, трикратен световен шампион в GT категориите. Той е далечен племенник на Люсиен Бинаки, който печели 24-те часа на Льо Ман през 1968 г. и има 19 старта във Формула 1 между 1959 и 1968 г, включително място на подиума в Монако.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай