Съветници бранят с декларация наказан шахматист

Съветници бранят с декларация наказан шахматист | StandartNews.com

Благоевград. Протестна декларация прие в петък общинският съвет в Благоевград, с която съветниците осъдиха действията на Българската федерация по шахмат. Наскоро нейното ръководство лиши от състезателни права благоевградският млад и обещаващ шахматист Борислав Иванов. В няколко турнира той бе обвиняван от съперниците си, че не играе по правилата.

„Уважаеми дами и господа от БФШ, с настоящата декларация остро критикуваме и оспорваме предприетите от Ваша страна действия спрямо Борислав Иванов. С решението си лишавате нашия състезател от състезателни права. Обвинявате го в използване на непозволени средства, но без да са открити такива. Решението Ви е основано на безпочвени обвинения, съмнения и догадки, лишено от каквито и да е доказателства", се казва в документа. Местните парламентаристи припомнят и част от Конституцията на страната : чл. 31, ал. 1 - всеки обвинен в престъпление следва да бъде предаден на съдебната власт в законно определения срок, и чл. 31, ал. 3 - обвиняемият се смята за невинен до установяване на противното с влязла в сила присъда.

„Настояваме да предприемете всички действия за установяване на обективната истина, като своевременно възстановите правата на Борислав Иванов", категорични са общинските съветници в Благоевград.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай