Любо беснее:Тръгнахме нагоре и ни взеха мярката

Отиваме в Чехия да бием, обещава треньорът

Любо беснее:Тръгнахме нагоре и ни взеха мярката     | StandartNews.com

София.  Треньорът на "трикольорите" Любослав Пенев бе кълбо от нерви след края на квалификацията срещу Дания (1:1). Почервенял от яд, той изкара гнева си първо върху крехката репортерка от БНТ Антония Близнакова, а после справедливо подкара и журналистите на пресконференцията.

"Загасете светкавиците, телефоните също, дайте да сме коректни", подкани видимо афектираният селекционер, който и по време на мача не спря да снове и ръкомаха. Треньорът, който явно вдигна националите, си каза болката:

"В трети мач вкъщи ни свирят пристрастно, не е нормално, идва ми леко в повече", призна Пенев и въпреки че няколко пъти казваше "Стоп" на съдийската тема, винаги се връщаше към рефера Шапрон.

"Съдиите развалиха празника. Загубихме отново две точки, но виновните не сме ние. Не искам да наливам масло в огъня, сами трябва да анализирате и да наблегнете на това, че съдиите са некомпетентни", сподели още селекционерът и видя заговор.

"Явно има хора, които се притесняват, че нашият отбор се справя добре, върви нагоре, предлага стойностен футбол," поясни още Пенев. Резонно най-сериозната претенция на Любо беше за изгонването на Бандаловски: "Червеният картон е пресилен, той дори не е за жълт. По моя информация той първи е достигнал до топката", допълни треньорът. Както и срещу Италия, така и късно в събота Пенев-младши измисли равенството като загуба на две точки. Той засипа със суперлативи играта на тима и обеща да излезе след 2 дни в Чехия само за победа. В нито един мач Любо не планира хикс или загуба. Накрая Любо още веднъж се върна към съдията със смелото изказване, че при 11 на 11 футболисти победата щяла да бъде 1000% за България. "Виждате, че и с човек по-малко само центрираха, до утре нямаше да ни вкарат гол", ядоса се Пенев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай