Заплаха за убийство и оставка

Джугански (в средата) предпочита да си пие питието на спокойствие в семейната кръчма в Боровец

Заплаха за убийство и оставка | StandartNews.com

Жребий за рефера на ЦСКА - "Лудогорец", включиха и съдиите зад вратите

Истерията преди мача ЦСКА - "Лудогорец" днес доби нечувани размери. Първо, съдията Николай Йорданов беше замразен, а два часа преди началото ще бъде теглен жребий за рефера. БФС взе мярката със следните аргументи: "В интернет медиите гъмжи от заплахи за здравето и живота на съдията, както и на хора от съдийската комисия. Не липсват и директни такива".

Към името на Николай Йорданов бяха добавени тези на Таско Тасков и Георги Йорданов, които предварително бяха назначени за рефери зад вратите.

Шефът на съдиите Николай Джугански, който ден по-рано гарантира за Йорданов, не издържа на напрежението и депозира оставка. Прави го за втори път официално. Джугански се аргументира във Фейсбук: "Винаги съм смятал, че футболът е само една игра. В последните дни обаче се оказва, че за мнозина футболът е война. И тази война трябва да бъде спечелена на всяка цена. Без подбор на начини и средства. И с цената на всичко. Това не е моята игра. Аз бях дотук", написа Джугански. Не е ясно дали Борислав Михайлов няма отново да върне оставката, тъй като и не гъмжи от подходящи кандидати за поста.

От ЦСКА заявиха, че са се изказали достатъчно по темата и не коментират бурното развитие на събитията във вчерашния ден. Както е известно, клубът не искаше за рефер Станислав Тодоров от Шумен. В четвъртък пък Стойчо Младенов не остана очарован от наряда на Николай Йорданов.

"Ние нямаме никакви претенции за съдиите", сподели пред "Стандарт" изпълнителният директор на "Лудогорец" Ангел Петричев, "Искаме само реферът да свири 50 на 50 и да пази здравето на футболистите". Както е известно, в сряда "Лудогорец" приема "Ливърпул" в Шампионската лига.

Битката за титлата е в събота от 16,00 ч на "Българска армия". Припомняме, че преди съдията имаше протести и за деня на срещата. Така дербито беше изместено от петък за събота със съгласието и на двата съперника.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай