ЦСКА довърши "Левски"

ЦСКА довърши "Левски" | StandartNews.com

Агитката на "сините" съблече играчите, Макриев отнесе и шамар

"Левски" поднесе нова чаша с горчилка на феновете си за юбилея, като се провали и в четвърто шампионатно дерби с ЦСКА. "Червените" теглиха като за последно як бой на вечния си съперник - 3:1. Началото постави в Омар Косоко в 58-ата минута, а точката сложиха резервите Иван Стоянов в 85-ата и Иван Маркович в продължението от 5 минути. Попаденията за "армейците" паднаха и не без помощта на съперниците им, които бъркаха като първолаци.

СНИМКИ от дербито - ТУК!

Този път обаче се случи и чудо. Тимът от "Герена" успя да вкара гол на "червените" след 5 сухи мача. Точен бе младокът Радослав Цонев. Той даде малка надежда на феновете, че този път няма да се чудят къде да се скрият с месеци, но после отново дойде време за "армейска" радост. Този път сектор "Б" не издържа. Тарторите слязоха на терена и свалиха позорно фланелките на футболистите. Елин Топузаков също трябваше да дава обяснение за провала. Нападателят Димитър Макриев пък отнесе и шамар на път за тунела, нищо че не се появи на терена. "Махайте се!", "Не искаме да ви виждаме повече", крещяха обезумелите запалянковци в лицето на футболистите.

Преди това феновете се сбиха и с полицията. Спецчастите, които се намираха на виража между централната трибуна и сектор "Б", бяха атакувани с всякакви предмети.

Бой е имало по-късно и отвън. "Какво да направя? Жена си ли да пребия?", обяви по-възрастен мъж на полицаите. Част от запалянковците се изсипаха и до автобуса, за да искат обяснение от футболистите. Единствен при тях дойде третият вратар Михаил Иванов. "Копаем дъното. Сърцето ми кърви", обяви вратарят. Феновете искаха да привикат и Константин Баждеков, но той не се отзова на подканянията. Останалите играчи стояха в съблекалнята, докато отмине бурята и бързаха да се приберат в автобуса.

Оцапахме гащите, призна Старокин

Какво да се извинявам? Писна ми! Трябва да го правим на терена, а не отвън като оцапаш гащите, отсече халфът на "Левски" Орлин Старокин. "Защо загубихме? Пак с наши грешки. Изпускаме, вкарват ни леки голове. Кой да бъде обвинен. Никой. Всички сме виновни. Няма Орлин, няма Димчо. До един. Нямаме комплекс от ЦСКА, но вече не знам какво ни липсва в дербитата. Явно нямаме достатъчно класа, за да ги бием. Срамно е", продължи Старокин.

"Мисля, че има някаква магия, нещо не е като трябва", отсече нападателят Валери Божинов. "Днес дори изравнихме. Това бе момент да настъпим, но загубихме най-важният си мач. Какво да кажа повече. Сигурно ще има много въпроси, но мога да заявя едно. Искам да се извиня на всички фенове, на всички левскари. Това е. Трябва да бием докрай. Друго няма. Искам да остана в "Левски". Този клуб ми подаде ръка. Старая се да си върна формата. Ще видим какво ще каже ръководството, но искам да остана. Никога няма да плюя там, където съм ял", завърши Божинов, който отново разочарова.

Катастрофа с фенове, пешеходец бере душа

Автобус "Сетра" с фенове на футболния „Левски" се заби в лек автомобил "Ситроен" с македонска регистрация на главен път Е-79 при симитлийското село Железница. Инцидентът стана в понеделник около 12,20 часа. При опит да осигури предимство на преминаващ по платното пешеходец македонската кола намалила и била ударена отзад от рейса. При сблъсъка ситроенът ударил 41-годишния Иван Ст. от село Железница. Мъжът е транспортиран в болница, получил е сериозни травми. По непотвърдена информация е с опасност за живота. Леко пострадал е и водачът на македонския автомобил. 60-годишният Васил Н. се прибирал от почивка в Банско. Няма ранени привърженици на „Левски", които пътували към столицата, за да гледат любимия си отбор във вечното дерби с ЦСКА.

Мартин каза "чао", става шеф на агитката

В отлично настроение след успеха над "Левски" бе Мартин Петров. Минавайки покрай даващия интервю Чочев, той го бутна в гръб. После призова медиите да зарежат младия халф и да чуят неговите думи. "Чувството да биеш "Левски" е супер. Мечтата ми бе да го сторя, защото при предишния ми престой на "Армията" не успях. Не е новина, че след края на сезона се отказвам от активна кариера. Тръгвам си със задоволство. Сега обаче е важно да изпълним целите, които са класиране в Европа, която е близо", каза щастливият ветеран. После Марто продължи с шеговития тон: "Ще видим какво ще правя, когато окача бутонките. Певческите ми способности са такива, че мога да иззема задълженията на тарторите на агитката на ЦСКА. Не съм пял обидните песни срещу "Левски", за да се заяждам - просто текстовете са такива. Иначе ги уважавам, защото са голям отбор с голяма история", каза Марто.

"От 5 цели 4 сме изпълнили. Спасихме клуба, направихме силен мъжки отбор, млади момчета са в него, платихме парите за лиценза, имаме място в Европа", коментира Александър Томов, "Целите в ЦСКА са по-големи".

Той отново се заяде с "Титан", като заяви, че участието в Европа е било отказано нарочно. Накрая реалният собственик на ЦСКА обеща голям инвеститор още до края на седмицата.

"Не искам да се гавря с "Левски". Без Левски шампионатът ще е скучен. Няма да я има тази радост. Да биеш "Лудогорец" е хубаво, но с "Левски" е друго", завърши Томов.

Баждеков спаси Стойнето

Финансовият директор на "Левски" Константин Баждеков спаси от линч бизнесмена Стойне Манолов, известен цесекар и приятел на Стойчо Младенов. След втория гол за "червените" Стойнето скочи да се радва. Ултрасите под ложите започнаха да го заливат с нецунзурни реплики. Манолов им отговори чрез жест с ръка. Вбесените запалянковци нахлуха във ВИП-ложите и бяха на крачка от собственика на комплекс "Царско село". Баждеков реагира светкавично и изведе Манолов в кабинките.

Иначе фотографка пред сектор "Г" пострада от бомбичка, хвърлена от "червените". Пристигна и линейка, но жената се свести и остана да снима до края на срещата. Полицията отчете 10 задържани ултраси преди срещата. В един е открит наркотик, втори е бил пиян, а останалите са носили бомбички. Отведени са в различни РПУ-та. МВР оцени обстановката около дербито като спокойна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай