Левски финтира с гол преднина шампиона Лудогорец

Левски финтира с гол преднина шампиона Лудогорец | StandartNews.com

София. Левски победи Лудогорец с 3:2 в мач от десетия кръг на българската „А" група, гкойто се игра на стадиона „Георги Аспарухов".

Столичният тим откри резултата още в 5-ата минута след гол на Мигел Бедоя. 11 минути след това Козмин Моци изравни от дузпа.

Георги Сърмов отново даде преднина на „сините" в 28-ата минута, а десет минути след него Мигел Бедоя вкара втория си гол в мача и направи резултата 3:1.

Малко преди края на първата част гостите от Разград останаха с човек по-малко, след като Роман Безяк получи директен червен картон.

През второто полувреме Вандерсон намали преднината на Левски в 78-ата минута.

Успехът изкачи „сините" на втора позиция във временното класиране с актив от 19 точки, Лудогорец остава трети с 18 точки.

Георги Иванов – Гонзо:

Изпуснахме доста по-голяма победа. Доволен съм от отбора. Преди мача има казах, че знам как можем да бием Лудогорец, но трябва да изпълнят задачите ми. И те го напправиха.

През цялото първо полувреме контрирахме играта, владеехме топката. Единственото, за което съжалявам е, че можеше да вземем по изразителна победа.

За разлика от всички, най-вече медиите и някои по крайни запалянковци, аз винаги съм имал доверие в тези играчи.
Вярвам, че с тази победа и още по-дълга серия от успехи ще бъдем фактор в първенството, въпреки че ни отписваха и смятаха, че едва ли ще влезем в шестицата.

Не съм доволен от съдийството имам претенции за дузпата. Освен това всяко отсъждане беше в полза за Лудогорец. Ще оставя обаче съдиите настрана, за да се насладя на успеха.

Георги Сърмов

Смятам, че надиграхме един от най-добрите отбори в България и показахме това, което искаха феновете от нас.
За съжаление напуснах терена рано.

Доколкото аз го чувствам, съм получил разтежения, но важното е, че момчетата сс справиха и без мен и играта не се наруши по никакъв начин.

Роман Прохазка

Всяка една победа за нас е много важна. Мисля, че днес се представихме много добре. Бяхме увеверени, че можем да спечелим и преди мача всички като един си казахме, че ще го направим.

Получи се, но сега трябва да победим и в останалите срещи, които предстоят.

Радвам се, че публиката беше до нас сега. Искам да благодаря на хората по тибуните, които не спряха да ни подкрепят. С тях е съвсем друго и не искаме повече мачове с празни трибуни.

Владо Стоянов

Не мога да кажа, че е имало някакво оценяване, прсто има и такива мачове, когато не ти върви.
Трбва да си извлечем поуките и да мислим за Реал.

Същото обяви и изпълнителтият директор на Лудогорец, Анел Петричев. „Колкото по-бързо забравим този мач, толкова по-добре, защото ни предстои мач срещу шампиона на Европа", каза той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай