Свикнах да ме атакуват и преди сделката с Доган
Събрахме 800 млн. повече приходи, вдигаме заплати


20:00 ч.

13.09.18

5 мин.

0

7

0

Който е срещу Унгария, иска Европейски СССР

от редактор |

Който е срещу Унгария, иска Европейски СССР

Здравият разум предполага Обединени патриоти да отидем заедно на евроизборите, казва Ангел Джамбазки


Евродепутатът и зам.-председател на ВМРО
Ангел Джамбазки беше сред най-активните критици на предложението Европейският парламент да започне наказателна процедура срещу Унгария за нарушаване на европейските ценности от правителството на Виктор Орбан. С 448 гласа "за", 197 "против" и 38 въздържали се, идеята беше приета. От родните евродепутати петима подкрепиха мнозинството, а
осем бяха против. Ева Майдел от ГЕРБ се въздържа, а Неджми Али (ДПС) и Петър Курумбашев и Георги Пирински (БСП) не са гласували.


-Г-н Джамбазки, защо се получи този разнобой между българските евродепутати за предложените санкции срещу Унгария. Стана ясно, че трима от ДПС и по един от БСП и ДСБ са подкрепили задействането на процедурата по член 7 от Договора за ЕС, докато останалите са гласували против.
- Тези хора смятат, че унгарското правителство трябва да бъде наказано, защото има мнение, по-различно от тяхното. Това си е чист болшевизъм, това е Европейски СССР. Те смятат, че нахлуването на мигранти не е опасно, докато аз мисля, че е заплаха. Те мислят, че еднополовите бракове са ценност, но аз мисля, че това е болестно състояние. Те мислят, че e ценност да не даваш на другия да говори, когато не си съгласен с него, докато аз смятам, че това е диктатура.
- Вие бяхте най-рязък в оценката за случващото се в Европарламента, дори поставихте знак за равенство между "розовия либерализъм и комунизма". Не е ли малко пресилено да говорим за Европейски СССР?
- Розовият либерализъм е продължение на комунизма с други средства. Забележете кои в България са привърженици на розовата диктатура -наследници на комунистически фамилии, хора, които заграбиха националото богатство през 1944 г. и досега не искат да отстъпят и мислят,че са прави. Но не са, те са на бунището на историята.
- Каква опасност крие за ЕС получилото се разделение в Европарламента заради Орбан ?
- Според мен колкото е опасност, толкова е и възможност. За пръв път Европейският парламент ясно се раздели на два полюса. От една страна са розовите либерали, които насърчават ислямистката инвазия и нашествието на милиони афганистанци и африканци, а срещу тях са хората, които защитават исконните човешки ценности. Ние смятаме, че Ес трябва да се върне там, откъдето тръгна - като съюз на суверенни държави, които имат своята свободна воля и могат да решават дали да пазят своите граници или не. Също така могат сами да решават въпросите, касаещи семейството и брака.
Затова двете възможности пред ЕС са добре очертани. Дали ще се превърнем в един Европейски Съветски съюз, ръководен от едни общи структури, които са държат като късния Брежнев или ще се върнем към изворите на една Европа, която е видимо витална и може да се развива.
- Твърдите, че ясно виждате ръката на Джордж Сорос в тези надвиснали санкции срещу Унгария. Какви са аргументите ви за това?
- Нека ви дам един пример. В доклада срещу политиката на Орбан са се записали организациите, които са съдействали за изготвянето му. Там е унгарското Отворено общество, както и още 7-8 организации, всичките до една зависими от Сорос.
Този финансов спекулант, който причинява нещастия на милиони хора по света, се опитва да води война срещу законното правителство на Унгария. Затова за мен е безспорно, че Сорос е в основата на тази завера. Не е тайна, че и в Европейския парламент много хора са на негова издръжка, има много мои колеги, които работят за него.
- Как ще изглежда новият Европарламент след изборите догодина ? Някой анализатори предвиждат много силен ултрадесен блок.
- Няма да е изненада, даже е задължително, това да се случи. Виждаме, че европейските нации се събуждат, на хората им омръзна да ги използват, да им нареждат как да си подреждат леглото, къщата и гардероба. И нямат нужда Сорос да им казва как да го правят. Затова прогнозирам много силно присъствие на гласа на разума в бъдещия Европарламент в наше лице.
- Като заговорихме за евроизборите, как ще се явят на тях Обединени патриоти при толкова търкания в коалицията. С общи листи на ВМРО, Атака и НФСБ или някой ще се отлъчи?
- Тези търкания са породени от личните отношения на тримата партийни лидери. Аз обаче
разчитам на гласа на разума и на едно много ясно и вече потвърдено от живота и практиката правило - "Съединението прави силата".
Ако се явим поотделно, както сме правили и преди, резултатът ще бъде лош. Можем да се явим заедно и резултатът ще бъде много по-добър.
Няма нужда да бъркаме в контакта, за да се убедим, че ще ни удари ток. Няма нужда да изядем едно кило сол и сто тояги, за да разберем, че сме на грешния път.
Разумът показаа, че трябва да се явим заедно. Това между другото е и желанието на нашите поддръжници. Те винаги са ни казвали: "Стига вече! Оставете тези лични дрязги, големи мъже сте, кой дядо, кой баща. Хайде спрете с тези простотии и глупости !".
- Доколко е вероятно Валери Симеонов и неговия НФСБ да потърсят други партньори в центъра или вдясно ?
- Съвсем откровено казано, разчитам на здравия разум на г-н Симеонов, който той е показал и в бизнеса си, и в политиката. Ако тръгне да търси други партньори това би било грешка.
Други съюзници може да търсим само, за да увеличим тежестта на Обединени патриоти.
- Възможно ли е коалицията Обединени патриоти да има четвърти партньор ?
- Разбира се, че е възможно и полезно дори. Това е целта на всяка политика - да прибавя гласове, да прибавя влияние и да бъде по-силна, за да решава проблемите на българите. Патриотизмът е силен, когато е отворен към обществото и към неговите проблеми, а не когато се затваря в котерийни и лични битки.
- Конфликтът между президента Румен Радев и управляващата коалиция е все по-видим. Докъде може да стигне това противопоставяне и доколко вреди на държавата ?
- Предполагам, че ще ви изненадам с този отговор, но това противопоставяне според мен не е лошо, даже е здравословно.
Президентът се радва на силно обществено доверие и най-вероятно го е заслужил.
Всяко едно управление има нужда от силен контрапункт. В лицето на БСП нямаме силна опозиция, а едни истерични хора, които правят глупости. Като "слизането" на соцдепутатите при народа. Затова е по-полезно за властта президентът да бъде силен контрапункт, който да мобилизира дейността на мнозинството и така да мотивира управлението ни да бъде по-успешно и по-ефективно.
- От ГЕРБ обаче смятат, че държавният глава налива вода в мелницата на БСП преди предстоящите европейски и местни избори?
- БСП и на тези избори няма да надскочат боя си. Партията страда от тежки поколенчески и междуличности въпроси, както и тежки приватизационни въпроси. БСП не може да вземе повече от това, което има като електорат, а дори да го направи, трябва да управлява с ДПС. Така че аз притеснения от БСП нямам.


Матей БОНЕВ


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 21:39 · 15.09.2018
СССР е всъщност Русия. След 1917 г, Русия започна да се нарича СССР. А Унгария е част от Австrо- Унгария, държава която беше голяма колкото Франция на територия и население, до 1917 г,. Обаче, Англия и Франция решиха Първата Световна Война да бъде до СМЪРТ. И това беше смъртта на Австро- Унгария. Ползвайки всякакви индийци и негри, Англичаните победиха в тази война. Но това беше и началото на края за Англия. Англия и Франция станаха прекалено алчни.
Shopeto · 08:46 · 16.09.2018
@Потребител Победата за Англия и Франция дойде с намесата на САЩ, не с помощта на "индийци и негри". По същата логика можеш да кажеш, че СССР се разпадна защото комунистите станаха прекалено алчни и искаха целият свят да владеят.
опетков · 09:42 · 16.09.2018
@Потребител Сигурно си по-млад и не помниш или ако си дърт, не си учил достатъчно. Русия не е СССР, защото той се състоеше от 16 републики. Всъщност това бяха територии, заграбени от царска Русия и болшевиките, а народите им поробени. След разпада на СССР, те си върнаха независимостта, условно казано, защото повечето все още се управляват от Москва.Има още много поробени народности, в т.н. Руска Федерация.
Потребител · 21:38 · 15.09.2018
Ето така изглеждаха Англия и Франция след Първата Световна война. Затова и точно 2 години след това Ирландия се отдели като отделна държава. Това е снимка на лакомите Англия и Франция през 1919 г.

https://www.24chasa.bg/novini/article/6168790.
Потребител · 18:07 · 16.09.2018
@Потребител Тоя линк за да се отвори трябва да се копира само това-

https://www.24chasa.bg/novini/article/6168790

Ако се появи надпис- Копирано от Стандарднюз, трябва да се махнат последните букви, за да се отвори линка
Shopeto · 18:37 · 15.09.2018
Който е с Унгария, си иска старото СССР!
Така наречените "патриоти" да се бяха позаинтересували за бъдещето на децата ни, вместо само хора да играят и да скачат на всеки популистки лав, който обещава гласове.
А към господинът под мен: то неграмотно и нищо не разбрало, обаче само джендъри сънува.Това ли ти е най-големия проблем в животът? Заради педалите ли ти плащат, колото да не е без хич? Я пак си помисли, може пък и да се сетиш кой ти диша тежко във врата.
Потребител · 10:21 · 15.09.2018
джамбазки не е краен а е коректен и кореспондира исторически вярно когато ленин е дошъл и е избил царското семейство един от първите му закони е да защити педалите розовите и джендърите да си правят квото там искат по нуди плажовете заведенията и в къщи но чк пък да имат права по закони за това че са болни мозъци е прекалено ТАКИВА ХОРА ОГРАБИХА БЪЛГАРИЯ и продължават не според ДЖАМБАЗКИ а според ИСТОРИЧЕСКИТЕ ФАКТИ
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент