16:50 ч.

10.10.16

1 мин.

0

0

0

НАСА: Голяма буря се задава на Марс

от Стандарт |

НАСА: Голяма буря се задава на Марс

Специалисти от Лабораторията за реактивни двигатели на НАСА прогнозират, че до няколко месеца на Марс ще има прашна буря, която ще обгърне цялата планета, съобщи в. "Дейли мейл".


Прашни бури от този мащаб са голяма заплаха за усвояването на Марс, защото намаляват слънчевата светлина, която е толкова важна за роувърите, и могат да повредят електрониката. Те ще са вредни и за евентуални бъдещи астронавти.


Предишната глобалния прашна буря на Марс беше през 2007 г. От 1924 г. броят им е девет. По-слабите бури са много по-чести.


Американските учени са разработили метод за прогнозиране на бурите по честотата на предишните такива явления и анализа на движението на планетата по орбитата й.


Сегашният сезон на прашните бури на Марс ще достигне средата си в края на октомври, съобщават Дарик и БТА.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент