15:50 ч.

10.10.16

1 мин.

0

2

0

Британец и финландец с Нобел за икономика

от Стандарт |

Британец и финландец с Нобел за икономика

Двама учени – британец и финландец, разделиха тазгодишната Нобелова награда за икономика. Двамата бяха отличени за приноса си към теорията на договорите.


Оливър Харт работи в Харвардския университет, а Бенгт Холстрьом е професор в Масачузетския технологичен институт (МИТ).


Според Нобеловия комитет работата на Харт и Холстрьом е новаторска и е поставила интелектуална основа за разработването на политики и институции в много области – от законодателството по несъстоятелността до конституциите.


Двамата учени ще си поделят парична награда от 826 хил. евро, предава БиТиВи. 


Нобеловата награда за икономика е петата която се връчва – след отличието за медицина, физика, химия и мир.


Последната от Нобеловите наградите – за литература, ще бъде обявена в четвъртък.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 15:42 · 15.10.2016
А за Ушанкитe...ниакоиа наградка Нобeл ниама ли да измислиат...примeрно,как сe отсeлиава слeд,като гавратниш бутилка самогон на eкс:))???
Потребител · 16:28 · 12.10.2016
Опасявах се да не се окажат камерунец и мексиканец-примерно,нали таланта по света бил разпределен равномерно според някои пишман-учени.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент