00:11 ч.

21.01.13

2 мин.

2639

2

2

“Ку-ку” се завръща по БНТ

от Стандарт Нюз |

“Ку-ку” се завръща по БНТ
Снимка: БулФото

София. Единайсет лева бил първият хонорар на Камен Воденичаров за предаването "Ку-ку". Колегата му Влади Въргала пък взимал пет. В сутрешния неделен блок на БНТ двамата се върнаха към спомените за славното студентско предаване, което този януари навършва 23 години. По този случай от 4 февруари БНТ1 започва поредицата ретро следобеди, в която след новините в 16 часа в понеделниците ще се излъчват архиви от "Ку-ку" и "Каналето". "Как ще ги стигнем американците" с Тодор Колев ще се възроди във вторниците, а в сряда е ред на шоуто НЛО.
"Дадоха зелена светлина на младите, но дойдоха такива млади, че им объркаха сметките", спомни си за началото Камен. "Представете си, че има само един канал и няма интернет. Освен това дотогава млади хора в телевизията изобщо нямаше", обяснява той предпоставките за успеха. "До този момент, който и да се появеше на екрана, всяка негова дума се слагаше на кантар. А на нас ни се даде шанса да говорим, каквото си поискаме", допълва и Влади Въргала.


"Осъзнах, че сме на върха, когато започнахме да слизаме оттам. Ходът надолу беше естествен процес. Появиха се и нови медии. Екипът на "Ку-ку" се разпръсна в телевизиите", описва Воденичаров причината за разпада на предаването. "Парите и егото. Те са най-големите врагове на човека", пък допълни Въргала.


Що се отнася до случая с новината за гръмването на АЕЦ "Козлодуй", Варгала заяви, че историята е била партийно поръчение. "Няма преки доказателства за това дали е било политическо дело. Не знам дали има такава завера, но голяма част от екипа го направи силно, за да покаже силата на манипулацията", допълва го Камен Воденичаров. Петър Курумбашев пък, който е част от " козлодуйския" екип, обясни: "Никога не бих повторил това предаване. То беше много близко до Чернобилската авария, която остави лоши спомени. Бяхме подсъдими три или четири години по този процес, след това ни оправдаха. От професионална гледна точка трябва да поздравим режисьора Надал Алгафари. Искахме да покажем силата на телевизията като наивни студенти, които смятат, че могат да обърнат света. Всъщност ние подценихме силата на медията."


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

ха · 08:09 · 21.01.2013
Аз пък, до ден днешен се чудя , как повярваха на измислицата тогава ! Тя беше и доста глупава , а не беше и смешна ! Дори мислех, че смешката е в уплахата на Ст. Савов и другите , които вдигаха врява тогава ! Наивен и глупав е българинът ! Ами те кадрите , които показаха , бяха от 60-те ! Ама ние сме си първосигнални !
Потребител · 06:51 · 21.01.2013
''Дедовци'' пак ще вадят скелети от гардероба...за БГ ''VIP'' динозаври става, ама пред днешните Мрежови отворковци едва ли.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент