Дарове от отвъдното

Иван Божилов е неуморен, зарежда батериите си на Рилския манастир

Дарове от отвъдното | StandartNews.com

Съществуват ли супергероите от комиксите, филмите и електронните игри? Милиони фенове по света тайничко вярват в това, мечтаейки един ден да ги срещнат на живо. БГ феномен, сякаш излязъл от популярната игра "Супер Марио Брос", живее в София. Името му е Иван Божилов и също като фантастичния си колега е рестартирал живота си. Приликите обаче не свършват само дотук, защото и Божилов е водопроводчик, и има свръхсили да работи и да се регенерира. Столичанинът дори превъзхожда с нещо приказния прототип, защото освен на себе си може да помага и на другите чрез геймърската опция хийлинг (излекуване). А когато биобатериите на българския Супер Марио паднат до нула, той се качва на Рилския манастир и презарежда.

Именно в седмицата, в която почитаме празника на свети Иван Рилски (19 октомври), ще разкажем историята на поредния кандидат-чудотворец и супергерой, пръкнал се по нашите ширини.

"Душата ми се гали, като отида на Рилския манастир. Чувствам една лекота там. Много силно за мен е мястото не горе, където е пещерата на светеца, а долу около самия храм. Обикновено тръгвам по реката, за да се заредя. Вдигам си ръце, а енергията влиза през дланите ми и постепенно се разлива през цялото ми тяло". За такива усещания споделя енерготерапевтът Иван Божилов. Също като някогашния отшелник и той се е посветил на природолечението, неотлъчно следващ пътеката си, начертана от духовния свят. "Душа, енергия и дух - само с това се занимавам от няколко години. Физиката или както аз се изразявам - купчината месо, не ме интересуват", категоричен е 55-годишният мъж, който твърди, че може да успокоява душата и да регенерира тялото. Според него, за да бъде здрав човек, статусът му трябва да е почти като на компютърните герои. "Като за начало енергията да е в един приличен баланс, после душата да е спокойна, а духът бодър. Иначе падне ли енергийният поток, докторът в нас - имунната система, заспива моментално и тръгваме надолу", сочи утъпкания път на болестите Божилов.

Казва, че гръбначният стълб на човека е основният захранващ кабел на тялото. От него започвали разклонения към всеки орган. Отляво и отдясно вървели два други стълба. Всички били с устройството на оптичните връзки - с много малки невидими жички вътре. При дадено заболяване почти винаги имало спукване на изолацията на тези енергийни снопове в нас. "Започва изтичане на енергията и настъпва т. нар. дисбаланс. Дископатията например се получава, след като се скъса ципата на захранващия кабел и някои от по-малките тръгнат да влизат към прешлените. Това може да даде отражение със силни болки около слабините, че и надолу по краката", дава чести случаи от своята практика природолечителят.

Освен проблеми с опорно-двигателния апарат българите масово страдали и от намален енергиен стълб, проектиращ се в хронична умора и депресии. "Можем да се движим, но се получава едно главозамайване. Т.е. на главния компютър не му достига ток и ни се приспива", дава своя трактовка на симптомите Божилов. По думите му голяма роля тук играела не толкова умората, колкото стресът и негативната енергия. "Напрежение и стресът са голям бич, защото те моментално блокират потока на живота в нас. Качваме проблемите в съзнанието си много по-преувеличени, отколкото са в действителност. Мислим и ги премисляме. Това пак е стрес, който изключва имунната система. Именно тя контролира потока на силите през малкия мозък. Скоро настъпва или срив в бъбреците, хипофизата, започват мигрени, хормонални нарушения, депресии и други психоемоционални разстройства", изтъква родният сензитив.

Софиянка, лежала в болница "Св. Наум" в тежко психическо състояние. Изписали я с една шепа хапчета, които я стабилизирали, но временно. Цялата треперела и непрекъснато плачела. Благодарение на силата си Иван изсмукал страха и стреса от клетките й и жената, която имала и фобия, започнала да се чувства нормално. "При такива състояния трябва да се отнеме отрицателната енергия и веднага да се подаде положителна. В същото време се укрепва и цялостното състояние на организма", вади Божилов неща от кухнята на изцелението.

Магистрала за оня свят

Той разбрал, че ние сме повече дух и енергия, отколкото материя, след един инцидент през 1996 г. Разказва, че дотогава си е бил обикновен занаятчия водопроводчик. Всичко за него се преобърнало, след като ходил да сменя тръбите в една къща. Заприказвали се със собственика, специалист по поддръжка на покер автомати. "От дума на дума ми предложи, ако искам да изкарам някой лев допълнително, да му стана шофьор и нещо като телохранител. Аз приех. Една вечер бях на вилата с жена си в село Гълъбовци, Сливенско. Вечерта около 8 часа пристига той с още едно момче и ми казват да тръгна с тях, защото животът ми е в опасност. Някъде покер машините взели да пускат големи печалби на играчите. Собствениците на казина държаха отговорен техника, а покрай него и аз щях да го отнеса", откровено връща лентата назад Иван. Така онази вечер тримата тръгнали с колата. Излезли на магистралата. Било призрачно, нямало почти никакво движение. Изведнъж се чул някакъв силен гръм и Божилов и спътниците му се преобърнали със страшна скорост. Криминолозите установили, че някой сръчно подготвил автомобила за катастрофата. За целта срязал отдолу торсиона и предната полуоска. "Всичко това обаче се установява впоследствие. Аз само чух страшен гръм отдолу някъде и след това съм изгубил звук и образ. Закарали са ме в "Пирогов" и са ме поставили целия на маркучи и системи. В същото време аз отлетях някъде другаде. Влязох в един тунел със страшна скорост. Огледах се наоколо и що да видя - някакви невероятни красоти - реки, поляни и духове, които се разхождат по тях. Съзрях и къщурките, където в отвъдното се живее. Но аз не се спрях там, продължих да хвърча надолу като торпила. А в далечината нещо като 40-ватова крушка или по-точно само телчицата й блещукаше. Тъкмо я наближих и пред мен се изправи едно същество. Приличаше на жена с бяла коса и много интересни очи. Цвета им никога няма да забравя - синьо-сиви, като на топчетата сирийчета, с които си играехме като малки. Тя ме потупа по рамото и ми каза - "Ти не си за нас!". В този момент аз си отворих очите. Два дена съм бил в кома и точно това видение ме събуди", описва Иван уникални картини между живота и смъртта. Не крие, че още търси обяснение за случилото се. След този инцидент обаче у него настъпила такава метаморфоза, която преобърнала живота му на 180 градуса, също като реното, търкулнало се по магистралата.

Трафопостът

"От крайно буен и непокорен станах спокоен и смирен. Успоредно с това започнаха и мъките ми. Казвам на жена си: Ей, аз сигурно се побърквам. "Че защо", пита ме учудено тя. - Ми как защо, влизам в рейса, гледам органите на хората, енергията как се движи в телата им.

Влиза през фонтанелата, тръгва по гръбнака и по органите стига до слънчевия сплит. Там е трафопостът, в който постъпва отрицателният земен поток от краката ни и положителният от главата и Космоса", разказва родният сензитив. В тази връзка добавя още, че когато положителният и отрицателният заряд в нас са в баланс, човек е трезвомислещ и в кондиция. Щом някой от двата полюса вземе превес, се получава дисбаланс, който избива в няколко направления. На първото ниво се получава прекалена емоционалност, свръхего, самозабравяне. "За такива старите хора казват "той се самоизяде". Аз го наричам самозапалване. Това е все едно на електроуред за 220 волта да подадем 300, той ще изгори", категоричен е лечителят. В същото време някъде се получавало дефицит. "Така на някой орган подаваме по-нисък дебит на водата или под необходимото му за функциониране напрежение. Какво става в този случай - не можем да си сготвим манджата", продължава с техническите аналогии лечителят.

Освен ренгеново зрение катастрофата отключила у него и контактьорски способности. С други думи, започнал да получава съобщения от невидимите измерения. Те били под формата на мисъл - форми, които се отнасяли за различни билкови рецепти. Често информацията, която Божилов получавал, го призовавала: "Започни да лекуваш!".

Странностите станали прекалено много и Иван решил да потърси помощта на психиатри и психолози. Отделно бъдещият лечител се изследвал със скенер, страхувайки се от най-лошото. За щастие подозренията, че нещо с мозъка му не е наред след катастрофата, не се потвърдили, бил здрав като бик. Официалната медицина обаче не успяла да му даде отговори. Тогава водопроводчикът се обърнал към човек, занимаващ се професионално със свръхестественото в лицето на шефката на Асоциацията на лечителите в България проф. Връбка Орбецова. Тя му казала, че вместо него да лекуват, самият той трябва да започне да помага на обществото със силното си биополе. "Доцент от БАН ми направи и снимка на силната аура", показва кирлиановото фото на палеца си Иван.

Перпетуум-мобиле

Някъде от този период той се чувствал като Супер Марио - световно известния водопроводчик от едноименната електронна игра на Нинтендо. "Сякаш от горе ме включиха директно към далекопроводите на АЕЦ "Козлодуй". Нямам умора. Чисто сам сменям стара ВиК инсталация на цял блок - къртя щрангове, лепя тръби - всичко. Това е тежък труд, който продължава 7-8 часа без спиране. И в края на деня не чувствам ни капка умора", разправя енерготерапевтът. В началото бил изумен и от друго нещо. Когато тръгвал към даден адрес, ръката му сама започвала да пише чрез т. нар. автоматично писане, което много медиуми владеят. "Чрез мен някой друг пишеше върху листа - какви части ще са ми нужни на обекта, колко метра тръби, уплътнения и т.н. Без да оглеждам, след това отивам в кв. "Дружба" например и директно започвам работа. В края на деня всичко както са ми го продиктували се оказва точно до последната муфа. Няма нито една част, която да е в плюс или в минус", разказва Божилов със страхопочитание в гласа за чудесата на Свръхестественото. Споделя, че ползвал услугите му ежедневно, но години наред отказвал да изпълни най-голямата Му повеля - да започне да лекува.

"Това продължи 4-5 години. Определено не се чувствах много добре. Усещах, че тази свръхенергия ми вреди. Физиката не можеше да я понесе. От време на време отивах при някой екстрасенс, той си дръпваше от моите сили, на мен ми олекваше и се поуспокоявах. Всичко обаче беше временно, пък и никой не ми казваше за какво става въпрос", продължава със своята изповед Иван Божилов. "Една нощ се яви насън покойният ми баща - и той, като мене беше занаятчия, само че стъклар. Каза ми следното: "От 1 юли започни да лекуваш, иначе ще дойдеш при мен", получил предупреждение Божилов. Дал си сметка, че за да извикат от оня свят неговия родител, значи положението е било наистина сериозно. Съпругата му също доста се уплашила. Веднага влязла в интернет и намерили едно приземно помещение. "В уречения ден влязох там и седнах, без да зная защо. Запалих една цигара и чакам. След малко пет човека се изсипаха пред вратата ми - не можах да повярвам. По неведоми пътища им било казано, сънувано или подсказано да дойдат при мене. Така започнах с лечителството. Хората сядат, а някой започва да движи ръцете ми. В края на сеанса онези, които ги боли нещо, се чувстват много по-добре. Други пък, дошли гроги, им идвало да литнат", усмихва се лечителят водопроводчик.

Духовни учители

По време на сеанс той изключва мозъка си и се оставя на силата да го ръководи. По думите му през дланите си отдава огромно количество виталитет, който необяснимо помага на страдащите.

Дошъл при него човек с цироза на черния дроб, чийто стомах се пълнел с вода. За няколко месеца заболяването било туширано. Божилов твърди още, че дарбата, която има, се е справяла и с далеч по-сериозни заболявания като тумори и кисти. Жена, страдаща от безплодие, се подложила на 4-месечна терапия с биоенергия. "Кистите в яйчниците й бяха колкото орех. След 24 процедури отиде на лекар, който установи, че едната се е стопила, а другата е станала колкото грахово зърно. Ние като повишим имунната система, каквото и да е заболяване може да бъде излекувано. Тя започва да търси начин сама да реши здравословния ни проблем", уверява Божилов.

По повод разклатеното психично здраве на българите алтернативният лечител посочва някои от скритите причини. "Хипофизата е като бушон и при стрес изгаря първа. Тогава цялото напрежение, което трупаме, се пренасочва към щитовидната жлеза. Тя започва да се подува и настъпва объркване на хормоните на целия организъм", коментира Иван Божилов.

"Аз не казвам, че лекувам, просто оздравявам тръбите и енергийния поток, който тече по тях. После връзвам разклонения към различните органи или жлези, където са скъсани, и си готов. Иначе на теб ти трябват 220 волта, но в дадения орган и система зорлем достигат 190 V. Те не може да си изпълняват програмата и заболяват", пояснява столичанинът.

Добавя, че още му е трудно да определи дарбата си - контактьор, природен лечител или и двете. "Природната енергия минава през мен, а аз съм просто неин предавател". На въпроса кой му помага от небето Иван Божилов отговаря, че все още не му се разкрива. През годините обаче ходил при петима медиуми, които независимо един от друг видели едно и също. "Петър Дънов и Петър Димков ми помагат от Духовния свят. Те са се застъпили за мен, когато бях в отвъдното и са ме върнали отново на земята. Все още обаче съм ученик при тях, защото съм на 24-часова диктовка. Не ми се дава да вземам самостоятелни решения. Казва ми се точно - "на този два сеанса ще направиш", "онзи се нуждае от четири" и еди-какви си билки. И аз какво да правя - изпълнявам, щом е за здравето на хората", вдига рамене родният кандидат-чудотворец.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай