Изложба на открито - първата самостоятелна изложба на Мила Драгиева

Изложба на открито - първата самостоятелна изложба на Мила Драгиева | StandartNews.com

Първата си самостоятелна изложба откри на 17.09.2017 г. Мила Драгиева – в деня на София, в парк „Младост”, СО район „Младост”.  Откриването е част от календара на културните събития на СО за 2017 г.
Картините (тринадесет на брой) бяха наредени на една от алеите в парка.  „Минаваха много хора – и стари, и млади.  Доста от тях проявиха интерес към експозицията, зарадваха се.  Това бе най – ценното от цялото събитие за мен – да споделя творчеството си с хората, със семейство и приятели, и да ги накарам да се усмихнат.“, казва авторката.


Някои от платна изобразяват птици – тема, която е нова за авторката, но засега неизчерпаема.  „Птиците са гълъби и гарвани, на пръв поглед обикновени.  Те са навсякъде около нас, дотолкова сме свикнали с тях, че никой не ги забелязва.  Гълъбите са символ на мира и любовта, а белите – на чистотата.  Богинята Афродита често е била изобразявана с гълъб в близост.  На едно от платната („Преходност”) е изобразен никобарски гълъб, който е много красив, но и застрашен вид.  Исках да покажа, че тези „летящи плъхове” могат да бъдат красиви, но и че, можем да ги изгубим.“, казва

Другата линия на изложбата бе картини с обекти от града (София), с които сме свикнали и дори вече не виждаме. Обикновен прозорец, стар тролейбус, улични лампи и столове на балкона са все предмети, които просто ни обслужват, но те също носят свое настроение и дори красота.  Трябва да видим че  град не е толкова сив и скучен, и трябва да се радваме на малките неща.
Кмета на район „Младост”  Десислава Иванчева лично поздрави авторката за откриването на изложбата.  Тя много хареса картините и се зарадва, че ще внасят настроение на нейния етаж. 
В края на деня изложбата се премести в общината, във фоайето на третия етаж.  Може да се разгледа до 17-ти октомври. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай