Червената романтика на Жени Живкова

Червената романтика на Жени Живкова | StandartNews.com

Жени Живкова показа отлични модели на модната седмица в столичния хотел "Маринела". Топдизайнерката предлага на дамите да се облекат в романтични и женствени облекла, които наистина впечатляват, и да забравят за унисекса и бездушния минимализъм. Роклите са с голи рамене, които могат да бъдат украсени с панделки. Ансамблите подчертават извивките на фигурата. Ловки разкроявания, палави волани, етно ресни, динамични асиметрии придават задължителната за Жени артистичност на визията. Доминира прелъстителният червен цвят, разигран в различни нюанси и комбинации. Другата класика, типична за колекциите на Живкова, е дуетът между черното и бялото. Известната майсторка на шева и кройката не пропуска да припомни, че синьото е от хитовете на сезона. Флоралните десени също са запазена марка за ефирните творения на Жени.

Певицата Donna даде старт на маратона от дефилета, като в откриването през първата вечер се включиха Николета Лозанова и дъщеря й Никол. По котешката пътечка се появиха и други сладури на известни личности, между които беше Марая - момиченцето на певицата Мария Гущерова. Гостите одобриха чисто новия атрактивен декор, а бляскавата сцена в зала EFE беше реновирана с огромен подиум и ефектен интериорен дизайн. В публиката бяха Маринела Арабаджиева, домакин на Sofia Fashion Week 2016, Мария Бонева, Миньо Стайков и съпругата му Рени, Слави Бинев, Кристиан Кръстев - бивш министър на транспорта, Виктория Кесаровска, Юлияна Недкова, Жени Калканджиева, Наталия Гуркова-Михалевич, Елена Ангелова, Стефан Рядков... Водещи бяха Павел Владимиров и Камелия Аврамова, която е и хореограф на събитието.
Втората вечер беше открита от изгряващия певец Мирян, докато момичетата от Secret garden направиха шоу, вдъхновено от VictoriaТs secret. Две дизайнерки бяха в програмата на модните къщи - Симона Каканакова и Миглена Каканашева. Оказа се, че Гери-Никол става лице на една от тях.

През третата вечер публиката видя на какво са способни студентите в жанра, чиито идеи и произведения бяха селектирани от професор Любомир Стойков. Представителните колекции на момчетата и момичетата от Академията, НБУ, Варненския свободен университет и Югозападния бяха белязани с иновативност, свежест, смелост, страст, провокативност. Изгряващите стилисти по традиция се опитват да бъдат екстравагантни, но лошо няма - стига да има талант. След младоците овации спечелиха майсторите. Мариела Гемишева извади под прожекторите 11 силуета от проекта "11 едновременни индивидуални танца". Николай Божилов представи колекция, вдъхновена от астрономията и небесните тела - 11 аутфита в черно и сребърно. Според автора Космосът може да бъде тълкуван успешно и чрез модата. Водещи на вечерта бяха Бояна Генова и Теодор Тодоров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай