"Протестиращият човек" тръгва по Оборище и Моста на влюбените

"Протестиращият човек" тръгва по Оборище и Моста на влюбените | StandartNews.com

София. На 2-ри октомври програмата на фестивала за репортажна и арт фотография ФотоФабрика добавя още една локация към изложбата "Протестиращият човек" - освен на улица "Оборище" 17 - върху оградата на Музикалното училище, където бяха подредени част от фотографиите на световните телеграфни агенции, кадри от световните протести ще можете да видите и на "Моста на влюбените". Изложбата продължава до 18-ти откомври.

Паралелно с нея тече конкурсът "Фото Финиш" на тема „Улицата и нейните състояния", в който могат да участват както професионални фотографи, така и любители на фотографското изкуство. Снимките на финалистите ще бъдат показани в галерията на "УниКредит Студио" от 15 октомври до 15 ноември. Наградният фонд на конкурса "Фото Финиш" е 2500 лева.

"Протестиращият човек" е опит за колективен портрет на планетата. Изложбата обединява за първи път репортажни кадри на три от най-големите информационни агенции в света - Ройтерс, Агенция Франс Прес и ДПА - от протестите на Уолстрийт, от протестите в Мадрид, Египет, Тунис, Гърция, Турция, Либия, Бразилия, Украйна, България. Изложените кадри поставят в своя смислов център - човека и свидетелстват за драматизма на времето, в което живеем.

В рамките на първото издание на ФотоФабрика се провежда и конкурсът за репортажна фотография Фото Финиш на тема „Улицата и нейните състояния". В него могат да участват фотографии, заснети между 10 септември и 5 октомври 2014 г. Конкурсът е анонимен, а наградният фонд е в размер на 2500 лв. Фото Финиш се журира от Явор Гърдев, Васил Гарнизов, Фелия Барух, Мирослав Златев, Кирил Златков и Георги Лозанов. Финалната селекция ще бъде представена в галерията на "УниКредит Студио", където ще бъдат обявени и наградените фотографии.

Изложбата може да бъде разгледана от 16 октомври до 15 ноември 2014 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай