11:45 ч.

07.02.16

1 мин.

716

0

5

Отражения на времето в "Сезони"

от Стандарт |

Отражения на времето в "Сезони"

"Рефлексии", поредната експозиция с творби на Албена Щениовска-Еглофф, има премиера в четвъртък в елитната столична галерия "Сезони".


"Рефлексии - отражения във времето, оставили следи в паметта на сетивата - преживяни, видени, сънувани... Интуитивно те ме водят в процеса на работа и ме вълнуват, когато създавам картините си. Те са отражение на моя вътрешен свят - чисто емоционален, като естетически акт. Мислен диалог с другия - или пътуване към себе си. Дали външната реалност съответства на вътрешното състояние?


Днес, когато доброто е подложено на изпитание, се изисква всекидневно възпитание на духа, вътрешна устойчивост и сила. Светоусещането и сензитивността са натоварени с още повече емоции - като информация и знание. А липсата на любов води след себе си непоправими последствия. Но любовта винаги ще има шанс, независимо от сезоните. Тя винаги витае около нас", казва Албена. Тя създава необичайни образи и теми, изчистен колорит и богата символика. Багрите в картините се надиграват, пишат критиците. Изложбата ще бъде открита и представена от журналиста и арт експерт Райна Йотова.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент