Наредиха изложба с фотографии на ветроходи

Наредиха изложба с фотографии на ветроходи | StandartNews.com

Варна. Най-добрите варненски фотографи наредиха изложба със снимки запечатали красивите ветроходи от регатата „Тол шипс – Исторически морета" при пристигането и отплаването им от морската столица в 2010 г. С това започва фиестата за най-голямото морско събитие на България през годината –„Тол Шипс 2014" и посрещане на ветроходите, които вече започнаха да пристигат във Варна.

40 изящни фотографии изпълниха стените на артсалона на радио „Варна", като негова е идеята за уникалната изложба. Тя се посвещава на 80 –годишнината от създаването на електронната медия, която е първата регионална радиостанция в страната.

Сред фотографиите ще бъде изложен тези дни и далекогледът, с който кап. Георги Георгиев и легендарната му яхта „Кор Кароли„ направиха околосветска обиколка по море. Собственик на част от личните му вещи е дама, която в 1980 г. е работила в кораборемонтния завод във Варна. Яхтсменът №1 на всички времена лично бил при нея, за да поръча втори кил на лодката си и от благодарност за свършената работа и подарил свои неща, които сега се истинска реликва. Вероятно това е станало малко преди да почине. Посмъртно той е написан в книгата на Гинес. Дамата, която предоставя за изложбата далекогледа, иска да остане анонимна за медиите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай