21:35 ч.

23.11.17

2 мин.

0

2

0

32 пана пред Народния за 75-годишнината на Ламбо

от редактор |

32 пана пред Народния за 75-годишнината на Ламбо

"Киното ме направи популярен и стана може би най-хубавата част от живота ми. Показа ме на публиката още преди да реша, че ще ставам артист", казва Стефан Данаилов - любимецът на нацията с над 150 роли на екрана, сцената и телевизията. През целия декември Ламбо ще празнува 75 с приятели, колеги и фенове.


Непознати портрети на Стефан Данаилов ще гледаме от първи декември в градинката пред Народния театър. Под открито небе ще бъдат аранжирани 32 пана, които ще припомнят участието на Ламбо в някои от най-емблематичните хитове на българското кино -„Следите остават", „Инспекторът и нощта", „Понеделник сутрин", „Князът", „Черните ангели", „Топло", „Иван Кондарев", „Юлия Вревска", „Търновската царица", „Дами канят", „На всеки километър". Селекцията е на Георги Тошев, който е и съавтор на Мастера в биографичната му книга „Романът на моя живот". Голяма част от кадрите в нея се публикуват за първи път - от личния архив на актьора и от националната филмотека. На 4 декември в „Одеон" е предпремиерата на документалната лента за Стефан Данаилов „Монолог" със сценаристи Георги Тошев и Ема Константинова.


Зрителите ще видят ценни моменти от 60-те и 70-те, правени по време на снимките на „На всеки километър", „Иван Кондарев" и други родни класики. Тъкмо в "Одеон" от издателство "Книгомания" ще бъдат изложени първите 100 екземпляра от „Романът на моя живот". Пак там през целия месец ще върви ретроспектива на Ламбо с филми, избрани от самия него, включително и пълната версия на екранизацията на „Иван Кондарев". Входът е свободен. На 9 декември на връх ЧРД в Народния е официално представяне на „Романът на моя живот". Тогава там ще се съберат и студентите на Мастера от всичките му випуски в Академията. Програмата е изненада и за самия професор. Режисьор е племенницата му Росица Обрешкова, а сценограф – Елена Иванова.


Същият ден bTV ще излъчи премиерно документалния филм на Георги Тошев „Различният" от поредицата „НепознатиТЕ", посветен на големия актьор.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 16:40 · 26.11.2017
ниама комeнтари? Xm
Потребител · 09:02 · 24.11.2017
Комунист или не - заслужил си е уважението човека. Почести и добри пожелания. От мен ги има.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент