Румен Стоичков представя книгата „Из стръмнините на България"

Румен Стоичков представя книгата „Из стръмнините на България" | StandartNews.com

Благоевград. Журналистът Румен Стоичков ще представи в Благоевград книгата си „Из стръмнините на България". Събитието е в сряда от 17,00 часа в концертното студио на Радио Благоевград.

Авторът е завършил „Българска филология" в Софийския университет „Св. Климент Охридски". През 1988 г. постъпва на работа в БНР, дългогодишен водещ е на „Нощен хоризонт". Направил е стотици репортажи, за да покаже проблемите в места, които държавата или местната власт са забравили, да посочи пътя към тяхното решаване, да помогне, да укори, да предизвика обществена дискусия. 75 негови публикации, разказващи предимно за малки населени места в България, както и за българските етноси в съседни страни, намират място в книгата му „Преди забравата".

Своеобразно нейно продължение е втората му творба „Из стръмнините на България". Тя също съдържа 75 негови публикации и над 500 цветни снимки. В нея са си дали среща преданията, легендите, историята, тъжните песни и хипотезите за произхода на едно или друго изчезващо или трудно достъпно селище.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай