Представиха книгата „Високо небе“ за бившия топлетец ген. Константин Попов

Представиха книгата „Високо небе“ за бившия топлетец ген. Константин Попов | StandartNews.com

Десетки граждани, военни и общественици присъстваха на представянето на книгата за ген. Константин Попов „Високо небе". В книгата са поместени разкази и интервюта на много хора за ген. Константин Попов. Представянето на произведението се проведе в Централния военен клуб. Автор на изданието е Димитър Ставрев.

От издателството на книгата обърнаха внимание, че изданието се представя в навечерието на празника на ВВС - 16 октомври, както и, че интервюираните в нея определят ген. Константин Попов като ерудиран, начетен и знаещ българин.

Журналистът Десислава Маркова коментира, че й е трудно да говори за ген. Попов. „Ще използвам за ген. Константин Попов думите на Валери Петров, че той е от един особен род на хвърчащите хора. Когато за първи път бях при него през 2013 г. като журналист с намерение да правя филм за 100-годишнината за ВВС, видях един тих, строг делови човек, който изслуша всичките ми претенции за снимане. Отговори кратко и ясно какво ще стане и какво няма да стане. На желанието ми да се кача на изтребител, каза: „Само през трупа ми", коментира Маркова. „От него тогава чух, че авиацията е мечта, каза ми, че това е като да погледнеш нагоре към небето и да кажеш „Аз искам да бъда там" и да се забавляваш с това", допълни още Десислава Маркова. По думите й и като политик той още милее за авиацията.

Директорът на Авиационната библиотека към ВВС Соня Симеонова обясни, че библиотеката е създадена преди 25 години „През тези 25 години се измениха 7-8 командващи ВВС и ген. Попов е този от тях, който най-много е допринесъл за развитието на библиотеката като съвременна, модерно оборудвана, компютъризирана, за което му благодарим", заяви още Симеонова.

След представянето ген. Попов раздаде десетки автографи на читатели и приятели.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай