Коридорите на властта са мрачни и кървави

Коридорите на властта са мрачни и кървави | StandartNews.com

Авторът на "Къща от карти" Майкъл Добс познава системата отвътре

Политическият трилър "Къща от карти" /"Сиела"/е базиран на личния опит на автора Майкъл Добс, който е бил съветник на Маргарет Тачър, Джон Мейджър и Дейвид Камерън. Романът му е разказ за една тъмна история за алчност, корупция и неутолима политическа амбиция. Тук държавата няма абсолютно никакво значение - за сметка на това в коридорите на властта управляват интригите и страстите.

Когато Франсис Ъркарт решава да се бори за поста премиер, той не се спира пред нищо. Въоръжен с огромно количество вътрешна информация и политически тайни, до които е имал достъп като отговорник по партийната дисциплина, Ъркарт Камшика започва тиха и смъртоносна кампания - да елиминира всички свои съперници., използвайки всички възможни средства, включително и убийството.

Другата героиня Мати Сторин е амбициозна и готова на всичко репортерка, която има таланта да разкрива реалните истории, скрити зад видимото. Когато се натъква на скандална мрежа от интриги и финансова корупция в най-високите нива на властта, тя се заклева да разкрие истината. За да го направи обаче, тя се изправя срещу най-влиятелния мъж в държавата и рискува дори живота си. Страниците звучат автентично защото явно авторът познава системата отвътре, казват първите читатели на романа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай