Историкът Георги Марков представи новата си книга пред благоевградчани

Историкът Георги Марков представи новата си книга пред благоевградчани | StandartNews.com

Новата си книга „Друга история на най-голямата война" представи историкът Георги Марков в зала „22 септември" в Благоевград. На събитието присъсваха кметът на общината Атанас Камбитов и издателят на творбата Иван Гранитски. Академик Марков разглежда войната от „другата страна", както се изразява самият той.

Представя военните събития от нова гледна точка, от каквато досега никой европейски историк не ги е разглеждал. Авторът разкрива не само лицето на войната, но разглежда и социалния, и политическия, и икономическия живот.

„Победителите военнопрестъпници обесиха победените военнопрестъпници", с тези думи академик Марков описа част от мирогледа си за събитията от онези години.

„По време на война винаги има две страни и две истории, но аз се опитах да бъда обективен при писането и да дам безпристрастна оценка за Втората световна война", сподели той.

Издателят на книгата Иван Гранитски пък похвали кмета Камбитов като "динамичен и добър стопанин".

„Работи усилено за града, има нашата подкрепа като интелектуално общество. Благодарим му за поддръжката и въобще за работата, която осъществява в културно отношение", каза още Гранитски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай