Битката с килограмите не е предизвестена

Битката с килограмите не е предизвестена | StandartNews.com

Ипократис Пападимитракос залага на правилното хранене

"Ентусиаст" пусна допълнено издание на "ИПОлогия на храненето" от топдиетолога Ипократис Пападимитракос. В него авторът споделя правилната рецепта за здравословен живот на децата, разкривайки факторите и причините за затлъстяването при тях, и представя резултатите от първото проучване върху хранителните навици на хора с наднормено тегло в България. В "ИПОлогия на храненето" ще открием съветите на един от най-известните специалисти у нас, с които постигането и задържането на перфектните килограми е изключително лесно.

Практикуващ диетолог с над 10-годишен опит, кинезитерапевт и психолог, Ипократис Пападимитракос е първият специалист в България, който заговори за "нормално хранене" като начин на живот и състояние на духа. Методите, които Ипократис прилага, се различават от класическата диетология. Обикновено наднормените килограми се третират като обменни заболявания или нарушения на метаболизма. Но той е убеден, че причините за тях в повечето случаи са психосоматични, че се дължат на цялостното неправилно поведение към храната, на вредните навици и на лошия хранителен стереотип.

"В момента, в който правилното хранене стане част от вашия живот, постигането и поддържането на перфектните килограми ще се случва естествено и без усилия. Ще можете да вземате самостоятелни решения как, с колко и кога да се храните и те ще са продиктувани от желанието и уменията ви да живеете и да се чувствате по-добре", споделя Ипократис. Според него успехът му до голяма степен се дължи на факта, че е изпитал върху себе си всичко, което читателите ще прочетат в книгата му или ще чуят и видят в кабинета му. Преди години, когато пристига в България, той тежи 120 килограма. Полага много усилия, за да изглежда безупречно днес и да има правото да съветва други с подобни проблеми.
В изданието е поместена лесно приложима и достъпна десетседмична програма в три етапа за преодоляване на погрешните стереотипи, свързани с начина на хранене, която гарантира трайна промяна в начина на живот, постигането и поддържането на нормално телесно тегло и хармонично състояние на душата.

Шантава седмица на траур и купон

Това е смешна и емоционална книга /"Обсидиан"/ за любовта, брака и всички онези неща, които свързват семейството ни, независимо дали искаме или не. Смъртта на бащата на Джъд Фоксман събира цялото домочадие за пръв път от години. Липсва само съпругата на Джъд, за чиято изневяра с неговия шеф той е разбрал по най-болезнения начин. Единственият му достоен ход е да напусне радиото в което работи, и дома си в предградие на Ню Йорк.

Джъд трябва да прекара седем дни и седем нощи под един покрив с разединеното си семейство, защото това е последното желание на баща му. Траурната седмица бързо се превръща в кошмар от стари спорове, вражди и страсти, шокиращи тайни и наново разпалени младежки увлечения. И точно тогава се появява съпругата на Джъд с новината, че е бременна.

Кървавата шапчица - приказка за възрастни

Чели сме приказките "Червената шапчица", "Котаракът в чизми", "Синята брада", усещали сме тръпката на закодираните в тях послания, чрез които хората са предавали на следващите поколения своите страхове, но и надежди.

Анджела Картър е оголила съдържащата се в тях есенция, оформила е нови повествования, подчинени все така на мрака, на насилието, на чувствеността, но и на смелостта и на нарушаването на догмите.

В "Кървавата шапчица" ще открием не просто приказки за възрастни, а модерната митология на съвременния човек, който не е забравил колко страшни са горите и дебнещите в тях ужаси.

Убийци на фазани

Комисар Карл Мьорк от отдела за разкриване на стари случаи получава папка с информация за бруталното убийство на брат и сестра отпреди двайсет години. Заподозрени са били група ученици от богаташкия пансион. В същото време малката уличница Кими вършее из Копенхаген. Кражбите са единственото й препитание. Защо комисарят издирва именно нея. И ще успее ли пръв да стигне до нея, за да я разпита...

Миниатюристът

В един есенен ден на 1686 година осемнадесетгодишната Нела Оортман пристига в Амстердам, за да започне новия си живот като съпруга на заможния търговец Йоханес Бранд. Надеждата й за щастлив брак обаче бързо изчезва - новият й дом никак не е гостоприемен. Йоханес е дистанциран от нея, като я оставя сама със сестра му - властната Марин. Светът на Нела се променя едва когато Йоханес й дава необичаен сватбен подарък: копие на дома им...

Читателите от Броукън Уийл препоръчват

е остроумна история за магията на приятелството, любовта към книгите и шанса да откриеш свое място в големия свят. Всичко започва с кореспонденцията между две много различни дами. Две години след като си обменят книги, писма и размисли за литературата, двете решават да се срещнат на живо. Но си остават само с намерението...

Третото кралство

След приключенията на Ричард и Калан в "Машина за знамения" отново им предстоят изпитания. Непознати се опитват да ги разкъсат живи, но те оцеляват благодарение на жителите на близко село. Спасението обаче не е достатъчно, защото и над двамата тегне сянката на Бръшлянената дева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай