Дичо: Всеки музикант е единак

Дичо: Всеки музикант е единак | StandartNews.com

"Дух" е самостоятелният албум на Дичо, на който прочутият музикант посвещава поне петилетка от живота и кариерата си. Феновете ще се насладят както на песни в компанията на "Ъпсурт", Поли Генова, Лео, Део, "Скандау", така и на парчета само с бандата на Дичо. Разнообразието от стилове е голямо - поп, фънк, хип хоп, рок. Предстои концерт за представянето на "Дух". Ето какво каза Дичо за "Стандарт".

- Дичо, имаше ли приключения, докато записвахте албума?
- Всичко беше и остава хубаво и весело, защото съм приятел с хората, с които работя. Записах песента "Карамбол" със „Скандау", Део, Лео и Играта, а работата ми с тези пет невероятни момчета минава в много шеги и смях. Когато я представяме пред публика, нажежаваме до огнено червено. Сега правим нова песен със „Скандау" и другите агенти, която ще е „Карамбол" втора част. С моята банда пък не спираме турнето из цяла България.

- Заглавието носи много послания - какво, според вас, се случва с националния дух? Накъде върви нацията?
- Идеята идва именно от представата за енергията и силата, които са успели да запазят българската нация през хилядолетията. Асоциацията е и за музикалния дух, който витае в албума, защото в парчетата се преплитат поп, рок, фънк, хип хоп. Шарения - всеки ще припознае нещо за себе си. Обложката и пакетирането на диска са hand made, а рисунката, която ме изобразява, е на популярните татуисти Братя Смокови. Албумът вече е на пазара, а в интернет пространството е качен в Spotify, SoundCloud и YouTube. В него има както мои и на бандата ми песни, така и съвместни проекти с „Акага", Поли Генова, "Ъпсурт", Лора Караджова, „Скандау", Лео, Део, оперната певица Гери Николаева, „Оги 23". Ретроспекция не само на творчески моменти, но и на съвместни преживявания, купони, споделяния. С моите музиканти Чери и Сашо също сме преди всичко приятели. Те са млади и ми дават интересна насока на мислене и вдъхновение.

- Защо вашата гилдия все още не може да се организира достатъчно добре, за да повлияе на съотношението "българска-световна музика" в националния ефир?
- Защото е многолика в националностите, а това се отразява и на музикалните вкусове. Трудно се стига до консенсус, но е нормално. И в социално отношение не сме равнопоставени, единаци сме. В този смисъл обединяването около някаква кауза е сложна мисия.

- Има ли мафия в развлекателната индустрия?
- Мафия има навсякъде и във всеки бранш съществува сив сектор. Влиятелни авторитети движат конците и в нашия бизнес - при това винаги в своя полза. Останалите страдат. Както стана с изчезването на парите на хората на изкуството в ПРОФОН.

- Как преценявате себе си - преди 15 години ли бяхте по-голям бунтар или сега?
- Бунтар си останах и до днес. Винаги отстоявам своето и се боря докрай. Няма разлика между онези и сегашните дни. Може би и това е причината да се разбирам с млади хора, които не спират да търсят.

- По-рано пеехте "Нямам шеф", но сега май имате две шефки - Карина и Ариел...
- С дъщеря ми Ариел животът е велик. С нея пеем, рисуваме, танцуваме и се веселим. Иска да върви по моя път, да идва на концертите, да свири с Чери с Алекс.

- Покрай участието на Карина в "Мастър шеф" имаше хипотези, че тя остава в сянката ви...
- Тя няма как да остане в сянката ми, тъй като там всички стават професионалисти. Аз научавам доста рецепти от нея. Много е добра в сосовете и дресингите.

- Какви са най-новите кулинарни експерименти във вашето семейство?
- Всички са свързани с Ари. Днес й готвих супа от тиква и булгур и тиквички на фурна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай