Заря в Попово заради Криси

Заря в Попово заради Криси | StandartNews.com

17-годишната тийнейджърка от дете мечтаела да бъде като ментора си Десислава

Тя ни научи как да обичаме народните песни, каза Павел Станчев за победителката в "Гласът на България"

Кристина Иванова е "Гласът на България" за 2014-та стана ясно след истински екшън в шоуто. Двайсетте бона и леката кола отидоха при 17-годишното момиче от Попово, което успя да покаже таланта си в най-различни музикални жанрове. Отличничката получи купата от главния изпълнителен директор на bTV Павел Станчев. "Кристина ни научи как да обичаме българската народна песен", каза той и обяви, че телевизията ще продуцира неин сингъл. А в Попово преди вечер имаше заря в чест на победителката. "Чувството е уникално, семейството ми ме подкрепяше през цялото време!", сподели Кристина. Тя благодари на ментора си Десислава, на треньорите и на уникалния "Ку-ку бенд". В залата беше и брат й, специално завърнал се от Дубай за церемонията.

Криси успя да грабне приза, след като сочената за фаворитка Невена Цонева се отказа минути преди финала. "Младите момичета, които тепърва ще градят кариера, заслужават да спечелят наградата", каза победителката от първия сезон на "Мюзик айдъл". Постъпката й предизвика недоволство, тъй като това можеше да направи преди самия финал, когато другата участничка от отбора на ментора им Миро - Зоя, можеше да продължи надпреварата. Тогава обаче Невена не обяви, че се отказва и така отне възможността на Зоя да се бори за победа на финала с останалите три момичета от отборите на Орлин Горанов, Десислава и Наско.

Напускането на Невена раздели феновете на "Гласът на България". Според едни Цонева си е направила евтин пиар, а според други пее прекрасно и се е оттеглила с достойнство.

Анна Пешева пък събра 13% зрителски вот и отпадна веднага след бившата айдълка. "Само мога да й се поклоня и да й благодаря", каза менторът й Орлин Горанов.

Така последният дуел на сцената бе между Кристина Иванова и не по-малко талантливата Ати Молова от отбора на Наско от Б.Т.Р.

"Беше ми притеснено по време на шоуто, но вече ми липсва. Жалко, че всичко свърши. Всички сме много близки в отбора. Най-интересното е, че навремето, когато участвах в шоуто "По-по-най", бате Енчо ме попита каква искам да стана. Певица, отговорих - и да приличам на Десислава", разказа победителката в "Тази сутрин". Тя призна, че финалната песен, която бе на японски по избор от "Ку-ку бенд", доста я е изпотила. "Толкова се тревожех, че не мога да науча текста, че ми идваше да ревна. Тогава се обадих на Десислава, която ме разведри и успокои. Каза ми: "Пей, каквото ти дойде на ум - чинг, уанг, ченг. Никой няма да разбере", призна Криси. И добави, че не иска нещата да приключат с формата, а мечтае за албуми, песни и изяви.

"Гласът на Кристина е специфичен. Винаги съм се молила на Господ да помага - на мен и на децата. Форматът беше много голяма емоция. Беше ми много трудно, когато някой трябваше да отпадне", сподели пък Деси. Не закъсняха и коментарите във Фейсбук: "Много добър плътен глас! Страхотен тембър! Симпатично, интелигентно и приветливо момиче! Това е точният избор за глас на България! Браво!".

За финалния концерт дамите бяха подготвили по три песни - една избрана от "Ку-ку бенд", дует със своя ментор и друга, която според тях ще ги представи най-добре. В шоуто прозвучаха оригинални интерпретации New York, New York в акомпанимент на Берковската духова музика, на японската "Шима ута", лиричното изпълнение на "Gangnam Style". Четирите момичета изпълниха с менторите и хитове като "Минаваш през мен" на Миро и Невена, "Чуй ме" на Орлин Горанов и Анна, Right Here Waiting на Десислава и Кристина, а Наско се престраши да излезе от рока и изпълни с Ати "Дали съм жив".

Близо 1 250 000 зрители проследиха шоуто в неделя вечер. В пика си риалитито бе гледано от почти 1 423 000. "Гласът на България" убедително печели битката за зрителското внимание с дял от аудиторията на финалния епизод от 47, 26 процента.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай