"Транспортер 4" без Джейсън Стейтъм

"Транспортер 4" без Джейсън Стейтъм | StandartNews.com

Секси мацки замислят банкови обир на века

Ед Скрейн отказва роля в "Игра на тронове" заради криминалния екшън

Секси момичета, бързи коли, огромни имения и залози, по-високи отвсякога. Това е сплавтта, от която е забъркан филмът "Транспортер 4: Ново начало". В четвъртата част на екшън трилъра, постигнал рекордни резултати в световен мащаб, за първи път играе Ед Скрейн - а не Джейсън Стейтъм. Юнакът е познат на зрителите като Даарио Наарис в "Игра на тронове". Той отказва роля в култовата лента, за да участва в криминалето, един от сценаристите на което е Люк Бесон. В лентата Франк Мартин (Скрейн), бившият наемник за специални операции, сега живее на по-ниски обороти. Или поне така си мисли, транспортирайки класифицирани пакети за съмнителни хора. Когато баща му (Рей Стивънсън) го посещава в южната част на Франция за семеен уикенд, животът на Франк поема в съвсем неочаквана посока. Той се ангажира да работи с хитрата и фатална Анна (Лун Чабонал) и трите й съблазнителни помощнички, които организират банковия обир на века. Франк трябва да използва своя опит и знания за бързите коли, майсторското шофиране и "бързите" жени, за да изпревари зловещ руски бос. И по-лошото - той се забърква в опасна игра на шах с екип от прекрасни, но и безмилостни дами, жадни за отмъщение.

"Транспортер 4: Ново начало" е свежо олицетворение на емблематичната роля на Франк Мартин, който представя следващото поколение търсачи на силни усещания. И въпреки че героят изглежда различно, законът е същият - никога не променяй условията на сделката, без имена и никога не отваряй пратката. Разбира се, правилата са създадени, за да се нарушават, а непредвидените ситуации ще разбият линията на работа на Франк. Но този път Мартин няма да се спре пред нищо, защото работата му се превръща във въпрос от личен характер.

Криминалният екшън трилър е заснет във Френските Алпите и Париж. Режисьор на лентата е Камил Деламаре, а в останалите роли влизат Габриела Райт, Радивое Буквич, Анатол Таубман и Лен Кудрявицки.

"Транспортер 4: Ново начало" ****

Зак Ефрон покорява света с музика

Зак Ефрон иска да покори света на безкрайните дневни възможности и нереалните нощни партита в Лос Анджелис в новия филм с негово участие. В "Светът е наш" холивудската звезда е в ролята на младия диджей Коул. Той работи над онова единствено парче, което ще взриви света на музиката. "Когато си диджей, ти трябва само един лаптоп, малко талант и едно парче, което да разкрие пътя към успеха", уверен е Коул. Той получава подкрепа от опитния продуцент Джеймс (Уес Бентли), след като забелязва устрема му. Сюжетът обаче поставя на изпитание абсолютната отдаденост към музиката, когато Коул се влюбва в значително по-младата приятелка на неговия покровител - Софи (Емили Ратайковски). И докато страстите със Софи се задълбочават, приятелството с Джеймс се разпада. Диджеят се озовава на кръстопът - между любовта, лоялността и бъдещето, за което мечтае. Макс Джоузеф е режисьор и заедно с Миган Опенхаймер сценарист на филма.

"Светът е наш" ***

Севернокорейски трилър със "Златна мечка"

Филмът "Черен въглен, тънък лед" донесе на режисьора си Дяо Инан "Златна мечка" миналата година в Берлин и "Сребърна мечка" за най-добър актьор на Ляо Фан. Сюжетът на лентата отвежда зрителите в 1999 година, в мина за добив на въглища в севернокитайска провинция. Разфасовани човешки трупове се появяват на различни места под земята и всяват ужас сред обикновените хора. Полицаят Джан Дзъли, разследващият поредицата от убийства, е изправен пред две трудни задачи. Първата е да открие изплъзващия се убиец, но втората е не по-малко трудна - да не се влюби докрай в красива, но не съвсем невинна млада жена. Добри актьори и елегантна операторска работа допълват въздействието на този филм, който със сигурност заслужава не само фестивални похвали, но и зрителското внимание.

"Черен въглен, тънък лед" ****

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай