18:10 ч.

23.08.17

1 мин.

0

0

0
Седмица на руското кино у нас

От днес в Руският културно-информационен център в столицата стартира седмицата на съвременното руско кино. Любителите на седмото изкуство ще имат възможността да видят най-новите ленти от Русия в различни жанрове. "Тази година филмовият фестивал е много по-мащабен, тъй като лентовия маратон ще бъде показан в София и във Варна. Киното е една прекрасна възможност да се добие представа за културата на нацията. В РКИЦ целогодишно се показват руски филми преведени на български език със субтитри. Това улеснява българските почитатели на седмото изкуство да се насладят истински на лентите. Важно е да се знае, че входът е свободен", заяви директора на Руският-културно информационен център Павел Журавльов.


Освен това популярният тв канал „Россия" има намерение да открие „Клуб на киномана" в руския център, където постоянно да се прожектират лицензираните филми на телевизионният канал, допълни завеждащият отдел „Кино" към центъра Владимир Ястреба.


Специално за фестивала гости са звездите на руското кино Валерий Гришко, Елена Панов и Дмитрий Грошев (на снимката). Зрителите ще имат възможността на видят филмите „Епоха на първите", „Большой", „А утрините тук са тихи", „Добро момче", „Зоология","ледоразбивач" и „Събирач на дългове" в София в РКИЦ от 23 – 29 август и във Варна от 26 август до 1 септември на екрана на „фестивален и конгресен център".


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент