"Несломен" с бум при дебюта си

"Несломен" с бум при дебюта си | StandartNews.com

Силно ангажираната със социални проблеми Анджелина Джоли отново решава да е извън мейнстрийма и става режисьор и продуцент на филм като "Несломен". Заради факта, че творбата й беше пренебрегната от Американската киноакадемия, носителката на "Оскар" и половинката й Брад Пит си спестиха церемонията по раздаването на призовете на 22 февруари. Още повече, че след дебюта си по Коледа в САЩ и Канада лентата стигна върха в рейтингите с постъпления от 15,592 млн. долара.

Епичната драма проследява невероятния живот на олимпийския шампион по бягане и военен летец Луис "Луи" Замперини, в чиято роля влиза Джак О Конъл. Той, заедно с двама други членове от екипажа на бомбардировача му, оцелява на сал в продължение на 47 дни след почти фатална самолетна катастрофа по време на Втората световна война. Заловен от японския флот, Луис е изпратен във военнопленнически лагер. Филмът е създаден по адаптация на ползващия се с огромна популярност роман на Лора Хиленбранд "Сийбискит: американската легенда". Идеята на Джоли е да представи на големия екран невероятната и вдъхновяваща история на Замперини за издръжливостта и силата на човешкия дух.

Заедно с О Конъл във филма участват Домнъл Глийсън и Фин Уитрок. Те са летците Фил и Мак, с които Замперини прекарва няколко опасни седмици на сал в Тихия океан. Гарет Хедлунд и Джон Магаро пък са в ролите на военнопленници, с които Луис създава неочаквана дружба. Японският актьор Мияви дебютира в англоговорещ филм като бруталния надзирател в лагера, известен на хората само като "Птицата".

Опитният снимачен екип е оглавяван от десеткратно номинирания за "Оскар" оператор Роджър Дийкинс ("Скайфол"). Любопитна подробност е, че братята Джоел и Итън Коен ("Няма място за старите кучета") по молба на Джоли пренаписват сценария от по-ранните варианти на Уилям Никълсън и Ричард ЛаГравенес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай