ДПС: Време е за операция "Чисти ръце"

ДПС: Време е за операция "Чисти ръце" | StandartNews.com

Велико Търново. Операция "Чисти ръце" трябва да бъде проведена в България, каза лидерът на ДПС Лютви Местан на брифинг в Арбанаси. Според Местан в една демократична държава фактът, че Бойко Борисов ще бъде привикан на разпит не би трябвало да се приема като нещо необичайно.

От разговорите, станали достояние на широката общественост между бившия министър-председател Бойко Борисов, градския прокурор Николай Кокинов и бившия земеделски министър Мирослав Найденов става ясно, че участниците са в заговор как да се заобиколи законът, каза Местан. Според него сега умишлено се измества въпросът към това как са направени тези записи, а не се акцентира по темата на разворите и тяхното съдържание.

Според Местан главният прокурор трябва да бъде подкрепен и от европейските институции, за да се изчисти публичният образ на България. Според лидера на ДПС трябва да се стигне до дъното на схемата за паралелни подземни структури, които са управлявали българската държава. "Дори това да са овластени публични фигури, ако решенията са вземани по неуредени в Конституцията начини, то те са противоконституционни формати за вземане на решения, казва Местан. Лидерът на партията бе категоричен, че ДПС се разграничава и осъжда незаконното подслушване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай