Зеленчукопроизводството и овощарството ще развива приоритетно ГЕРБ

Зеленчукопроизводството и овощарството ще развива приоритетно ГЕРБ | StandartNews.com

Стара Загора. „Ще насочим приоритетно вниманието си към зеленчукопроизводството и овощарството. Имате нужда от нашата подкрепа и ще я получите, защото ние сме доказали, че се грижим за българските земеделски производители". Това увери производителите на плодове и зеленчуци зам.-председателят на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов при посещението си на централния пазар в областния град събота. Общината промени изцяло облика на тържището през миналата година като използва възможностите на програмата „Джесика" за нисколихвен кредит. Инвестирани бяха общо 2,8 млн. лв., пазарът бе покрит и топлофициран и сега производители и търговци работят като европейци. Цветанов подчерта пред търговците на земеделска продукция, че с реализирането на този проект кметът Живко Тодоров е изпълнил обещанието си към местните производители и търговци отпреди 3 години.

„Правителството на Орешарски не подписа споразумението с Европейската комисия за новия финансово-програмен период и едва служебното правителство, още в първите 10 дни от встъпването си, направи това, припомни зам.-шефът на ГЕРБ. Според него именно забавеното договаряне е причината за липсата на плащания към земеделските производители. Първата крачка, ако ГЕРБ се върне в управлението, щяла да бъде разблокирането на плащанията по еврофондовете. „Искаме да Ви дадем глътка въздух, но затова ни трябва вашата подкрепа на 5 октомври", посочи Цветанов. Той припомни, че по време на управлението на ГЕРБ България усвояваше средства от всички европейски фондове. Нямаше нито една блокирана европрограма и това създаваше възможност за ритмично разплащане на държавата със земеделските производители.

При обиколката на централния общински пазар председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ беше придружен от водача на листата на партията в областта Лиляна Павлова, кандидати за депутати и евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова.



Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай