Цветанов: Нужен е диалог между преподавателите, директорите на училища и бизнеса

Цветанов: Нужен е диалог между преподавателите, директорите на училища и бизнеса  | StandartNews.com

Велико Търново. Нужен е диалог между преподавателите, директорите на училища и бизнеса. Това е подходът за въвеждане на тенденции за създаване на повече работни места. Това заяви заместник-председателят на ГЕРБ и водач на листата на партията за Област Велико Търново Цветан Цветанов на среща с учители и университетски преподаватели във Велико Търново. Според него, трябва да се направи оценка на средното образование, която да даде по-голяма ефективност в бъдещото реализиране на всеки един от учениците.

''Трябва да има и възможност за тези, които имат определени затруднения в своето обучение да бъдат подпомагани. Освен това да се създадат и съответните програми, които да им дадат възможност да наваксат изоставането'', обясни още Цветан Цветанов, цитиран от пресцентъра на ГЕРБ. Той бе категоричен, че трябва да се даде възможност на подрастващите да се адаптират по-бързо в новите учебни програми, които се въвеждат всяка година.

„Много е важно да заложим на иновативния подход и на най-новите тенденции в образованието. Това действително ще привлече учениците в класните стаи", посочи заместник-председателят на ГЕРБ. Той увери, че ПП ГЕРБ иска да засили връзката между средното образование и бизнеса. Цветанов заяви още, че много важна роля имат професионалните гимназии, защото те дават по-добра възможност за реализация на съответните ученици.

„Ние искахме, заедно с партньорите ни от Бавария да разработим подобни модели, в които професионалните училища да могат да разчитат на обмяна на опит. И когато примерно един ученик завърши своето средно образование да може в рамките на около 6 до 9 месеца да има възможност да посети Бавария и там да се потопи в реалната практика", коментира Цветанов.

Учителите и университетски преподаватели от Великотърновски регион благодариха на Цветан Цветанов за срещата и обявиха, че подкрепят работата на ПП ГЕРБ по отношение на образованието.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай