Нунев: Никога не сме лъгали и обещавали чудеса

Нунев: Никога не сме лъгали и обещавали чудеса | StandartNews.com

Пламен Нунев, водач на листата на ГЕРБ в Русе

- Г-н Нунев, какви са акцентите в управленската програма на ГЕРБ и какво най-често ви питат хората?

- Гражданите най вече се вълнуват от това, което се случва около тях. Родители питат дали в квартала, където живеят, ще има детска градина и спортна площадка, както и удобен транспорт. Или пък дали кварталът им ще бъде озеленен.

- Не се ли оплакват от разбити улици?

- Да, дупките и неасфалтираните улици също са злободневна тема за хората. Затова и в нашата листа има заместник-кмет, който идва на всички срещи с мен и с останалите колеги. Това, което е важно да се каже, е, че ние открихме две чисто нови детски градини в най-големите работнически квартали в града - "Дружба" и "Чародейка". Едните са с европейски пари, а другите бяха осигурени от правителството на ГЕРБ. Така от общината не е използвано финансиране и не са взимани средства на данъкоплатците. 40 детски площадки сме направили само през 2013 година. И тази година отново имаме 40 новооткрити. И за първи път имаме преасфалтиране на цели улици и запълване на дупки на места.

- Как стои въпросът с еврофинансирането на важни за Русе и региона проекти?

- Първото и най-важно нещо е, че ако ГЕРБ получи доверието на хората, ние ще довършим магистрала "Хемус". В регионален план нас ни касае пътят Русе-Бяла-Велико Търново. Сега там стават много катастрофи. Ние искаме да направим копие на пътя Русе-Разград-Шумен, който беше направен по наше време и хората са много доволни. Искаме да довършим и спортната зала в града, която да стане многофункционален център на Северна България. Имаме амбицията там да се провеждат световни и европейски първенства. Искаме да продължим и ремонта и санирането на училища и детски градини.

- Кампанията вече е в разгара си, има ли сблъсък на идеи?

- Ние говорим само неща, които могат да се реализират. И в досегашните кампании никога не сме лъгали хората и не сме обещавали чудеса.
От моите срещи по места стигам до извода, че популизмът и компроматната война не водят до нищо позитивно. Винаги съм призовавал моите политически опоненти да дадем всичко от себе си да има висока избирателна активност. Хората да са тези, които ще преценят кои кандидати заслужават да бъдат подкрепени. В реализирането на всички секторни политики ние сме заложили основен акцент в развитието на Северна и Северозападна България. Защото и в световен мащаб северът е по беден от юга.

- Вие дълги години сте били в системата на МВР. Как ще коментирате предложените от ГЕРБ промени в законите в сектор "Сигурност".

- Ние искаме отмяна на реформата "Бисеров-Йовчев". Трябва да се възстанови полицейското звено за противодействие на организираната престъпност и да се изгради самостоятелна държавна агенция с контраразузнавателен профил без възможности за полицейски и разследващи функции. Никъде в Европа няма смесване на структури от сектора за сигурност. Защото, когато има, ставаме като в Третия райх. Важно е също така да се възстанови доверието на евроатлантическите партньори. Отделно президентът трябва да е балансьор при назначаването на шефове на служби.
Трябва да бъде решен и проблемът с битовата престъпност, която се шири. Нужни са и повече акции на Пътната полиция, защото жертвите у нас на пътя станаха като след война.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай