Вдигат парите в отрядите срещу градушките

Вдигат парите в отрядите срещу градушките | StandartNews.com

Поел съм като ангажимент в рамките на възможностите на закона и предвид статута на служителите да бъдат увеличени заплатите от 1 юли, обяви министър Румен Порожанов в парламента по повод финансовите проблеми на Агенцията за борба с градушките. 

Една от темите, които обсъждаме и в момента с ръководството и с двата основни синдиката към агенцията, е възнаграждението на служителите. Тези, които са на площадките получават минималната работна заплата от 460 лева. Тяхното искане е за 20% увеличение и морално го подкрепям. Само от минималната работна заплата не са достатъчни възможностите за осигуряване на нормален начин на живот за всеки гражданин, продължи  Порожанов.

Агенцията има своите проблеми и те не са от вчера. Ежегодно са свързани с осигуряване на ресурс за закупуване на ракети, с осигуряването на възнагражденията на служителите, каза още министърът. Той разкри също, че са подсилени екипите и вече не са от двама, а от трима души.

Темата относно възнагражденията е отворена и ще направя всичко възможно да бъде увеличено от 1 юли в рамките на законовите възможности", каза още Румен Порожанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай