20:05 ч.

07.03.18

1 мин.

0

0

0

КЗК ще проверява банковия пазар

от редактор |

КЗК ще проверява банковия пазар

Комисията за защита на конкуренцията ще направи секторен анализ на пазара на предоставяне на банкови услуги от кредитните институции, членове на Асоциацията на банките в България (АББ). Решението е взето на 1 март, гласи съобщение на сайта на КЗК.


Причината за проучването е консолидацията в банковия сектор и измененията в нормативната уредба. От КЗК посочват, че е бил извършен "общ преглед на действащите тарифи за лихвите, таксите и комисионите, прилагани от банките - членове на АББ, при предоставянето на услуги към клиенти, публикувани на интернет страниците на съответните банки". Това, което установила комисията, поражда необходимост от по-задълбочено изследване на конкурентността, прозрачността и условията, предлагани от банките при предоставянето на услугите им в периода 2015-2017 г.


В решението се посочва още, че "в тази връзка допълнително следва да бъде установено съществуват ли бариери пред клиентите при смяна на обслужващата банка при предоставянето на конкретна услуга и евентуално наличие на обвързващи/пакетни продажби и др."


КЗК ще изиска актуална информация от компетентните държавни органи и съответните браншови организации. От комисията призовават и обществеността за активно съдействие при предоставянето на всякаква информация и данни във връзка с настоящото производство.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент