19:05 ч.

16.02.18

2 мин.

0

4

0

Забраняват шкембе чорбата на плажа

от редактор |

Забраняват шкембе чорбата на плажа

Край на шкембе чорбата на плажа се закани да сложи вицепремиерът Валери Симеонов. „Не е редно на пясъка да се предлагат чевермета, шкембе чорба, боб", заяви той във Варна при учредяването на областен консултативен съвет по туризъм. Спирането на готвените ястия по плажовете ще стане с промени в Закона за Черноморското крайбрежие. Проектът на Министерски съвет предвижда драстично намаляване на броя на преместваемите обекти в курортите чрез регламентиране на точно определени дейности, които ще могат да се извършват в тях. „Надявам се промените да станат факт до началото на сезона. Целта е да предлагаме по-скъп продукт и към България да се ориентират заможни гости, а не шлаката на Европа", каза Симеонов.


Според него бараките в курортите, нароили се в началото на 90-те години на миналия век заради липсата на магазини и заведения, вече са излишни. „Наемателите им плащат на мутри по 20 000 лв. наем за сезон и гледат да си избият парите всячески – като продават евтина стока, ментета и често нямат дори касов апарат. Не мога да приема за нормално пред лъскав ресторант да има дюнер или кафе-машина и да се продава евтина наливна ракия", отсече вицепремиерът. До март кабинетът ще внесе в НС и законопроект за шума, който ще даде пълни правомощия на МВР за контрол върху децибелите в курортите и в жилищните райони. Освен затваряне на заведенията нарушители е предвидено и изземване на музикални уредби, предупреди Симеонов.


По думите му до лятото в сила ще влезе и единната система за туристическа информация, чрез която НАП и полицията ще получават онлайн в реално време информация за всеки настанен в страната турист. МС работи по проектозакон за българските ценности и уникати, който предвижда създаването на регистри на общинско, областно и национално ниво. Включените в тях ценности ще бъдат патентовани. „Така ще спрем масовата имитация на българското кисело мляко, както и практиката в Украйна и Русия да подвеждат, че салатите им са приготвени с български пипер", обясни вицепремиерът.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 20:41 · 16.02.2018
малeee ам сига кво ша праяя?
голям кeф бeши да утида на плажа и да съ нажула с шкeбe чрбичка с мноо чeсън и люти чушки
и боб с надeнца и 3-4 наливни бирки
послe пърдъ и съ уригвам на чeсънчи
да видиш как вeднаа си намирам вeчи плаатeн чаадър
орта са измъкват кът пръдня из гащи
хихихи
Потребител · 18:08 · 20.02.2018
@Потребител боклук смрадлив софийски
Потребител · 20:16 · 16.02.2018
Когато вляза в ресторант, питам има ли шкембе чорба, ако няма, излизам!
Потребител · 19:53 · 16.02.2018
Бараките са построени ,както и всичко което се продава е заради безвластие на държавата.Но всички тези които си изкарват парите и са рекетирани за наеми от 30 000 на барака от местни мафиоти, държавата или общината трабва да достави таква преносими обекти на достъпна цена. А мафиотите които не плащат данаци н тези 30 000 лв наеми , НАП да ги потърси и си вземе парите лихвите за много години,по евтин наем от 15 000 на сезон няма там,и то за много малко место.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент