Легенди оживяват в "Източният свят на Родопа планина"

Легенди оживяват в "Източният свят на Родопа планина" | StandartNews.com

Легенди оживяват в маршрутите от проекта "Източният свят на Родопа планина", финансиран по ОП "Регионално развитие 2007 -2013. Създаването на качествен туристически продукт е от ключово значение за икономическия ръст на региона. Ако бъдат добре рекламирани у нас и в чужбина, забележителностите в региона могат да носят и добри дивиденти, категоричен бе кметът на Момчилград Акиф Акиф. Според него, за да е успешен местният туристически продукт, в разработването му трябва да се включат и останалите общини в областта - Джебел, Ардино и Черноочене.

С помощта на проекта по ОПРР са разработени 12 туристически маршрута и 28 примерни туристически пакета, обединени в 3 специфични продукта, съобщи ръководителят му Ерол Мехмед. Първият - "Хилядолетната история и култура на един мистичен народ", представя на гостите магията на мегалитите, митовете и легендите в Родопите, както и бита на местните жители. За любителите на уникалната и завладяваща природа с впечатляващи гледки и природни феномени, речна мрежа и язовири има подготвени няколко маршрута под общото име "Палитра от живи картини и звуци" и "Пътешествие по вода". Един от успехите на местния туристически продукт е броят на посещенията в атракциите Перперикон и Татул, които са посетени от над 200 000 души.

Международният път през Маказа е един плюс и тази даденост трябва да се използва за развитието на конкурентна туристическа дестинация "Източни Родопи", обединиха се общинари, туроператори и хотелиери от региона.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай