19:40 ч.

08.11.17

1 мин.

0

0

0

Каним с Турция гости от Китай, Япония и Индия

от редактор |

Каним с Турция гости от Китай, Япония и Индия

Представят българските обичаи в различни градове на южната ни съседка


Обсъжда се създаването на общ туристически продукт между България и Турция, насочен към така наречените перспективни пазари. Според Световната организация по туризъм това са Китай, Япония, Индия, Близкият изток, САЩ и Канада. Това стана ясно след среща на министъра на туризма Николина Ангелкова с Нуман Куртумлуш, министър на културата и туризма на Турция, по време на най-голямото международно изложение за професионалисти в туристическата индустрия World Travel Market в Лондон.


Двамата министри обсъдиха и идеята в различни български градове да бъдат организирани дни на културата, които ще представят турските обичаи пред родната публика. А същите изложения, посветени на България и нейната култура, ще бъдат организирани в различни градове в Турция.


Турция е на пето място по брой туристи, посетили България за периода януари-септември 2017 г. Те са над 485 000, което е ръст с 12% спрямо същия период на миналата година, заяви министър Ангелкова. Българските граждани, които са посетили Турция през същия период, са повече от 1 млн. Ръстът на тези пътувания е над 6%. Данните са показателни за това, че двете държави могат да имат добро партньорство и да надградят вече постигнатите резултати, допълни министър Ангелкова.


Министерството на туризма работи активно за привличането на повече туристи от Турция. Сред инициативите са осъществяване на турове за туроператори и журналисти, както и стартиране на интернет реклама в турски медии.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент