19:00 ч.

05.09.17

2 мин.

0

0

0

Ангелкова: Работим по създаването на Център за квалификация и преквалификация

от редактор |

Ангелкова: Работим по създаването на Център за квалификация и преквалификация

Заедно с Германо-Българската индустриално-търговска камара търсим възможности за сътрудничество в областта на дуалното обучение в сектор „Туризъм". Това посочи министърът на туризма Николина Ангелкова при среща с генералния управител на камарата Митко Василев, съобщиха от пресцентъра на министерството.


Идеята е в тази инициатива да бъдат въвлечени професионалните гимназии, университетите и представителите на туристическия бизнес, като се използва немски опит в тази сфера, обясни още министърът. Тя изтъкна, че министерството работи по създаването на Център за квалификация и преквалификация на изпълнителски кадри към Министерството на туризма. И поясни, че подобен пример за школи има в Испания, Португалия и Франция.


Темата с кадрите в туризма остава един от основните приоритети в работата на Министерството на туризма. Основната липса на специалисти в сектора е най-вече в изпълнителските позиции, като пикола, камериерки, сервитьори, рецепционисти, бармани, почистващ персонал и всички други, които се грижат пряко за комфорта на всеки един турист. Има и действащ Междуведомствен съвет за кадрите в туризма.


По време на срещата бе коментирано и участие на Министерството на туризма в туристически изложения в Германия с цел популяризиране на страната ни. Ключова роля в тази посока има традиционното представяне на България в най-значимия туристически форум в световен мащаб ITB – Берлин, посочи министър Ангелкова. За това тя и главният управител на камарата Митко Димитров обсъдиха възможности за осъществяване на съвместни инициативи в рамките на предстоящото изложение през март следващата година. България е сред най-дългогодишните участници в ITB Берлин, като участието и в тазгодишния форум беше за 49-и път.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент