13:50 ч.

09.06.17

2 мин.

0

0

0

Ангелкова: Приветствам линията Самара - Варна

от редактор |

Ангелкова: Приветствам линията Самара - Варна

Руските туристи са важни за икономиката ни, обяви министърът


Миналата година беше рекордна за българския туризъм, заяви министър Николина Ангелкова по време на форум на побратимените български и руски градове, който се провежда в Златни пясъци.


Имаме над 8,2 млн. чуждестранни туристи, които посетиха страната, повече от 580 000 са руски, което е над 20% ръст, но това са само тези, отседнали в местата за настаняване. Имаме руски граждани, които притежават повече от 300 000 имота на територията на страната, особено по Българското Черноморие, които също посещават страната ни и водят гости и приятели, което е важно за икономиката ни. Благодаря за подкрепата на Анатолий Макаров, извънреден и пълномощен посланик на Руската федерация, както и на Олег Сафонов, ръководител на Федералната агенция по туризъм на Русия, за това, че работим толкова добре заедно и заедно начертаваме общите маршрути, продължи Ангелкова, цитирана от "Фокус".


Ние стартирахме един пилотен и иновативен проект, за да покажем как да се развиват отношенията между нашите две страни. Бяхме заедно на Рупите, посетихме мястото, където е живяла баба Ванга, църквата, която е построила, посетихме Петрич и Сандански. Имаме страхотни идеи за развитие на културно-историческия туризъм. Предстои ни заедно да направим обиколка по Черноморието, да посетим нашите курорти, детските лагери. Поддържането на руско-българските приятелски отношения е особено важно не само защото Русия е един от нашите основни пазари в сектор туризъм, а защото преди всичко сме приятели и братски народи. По този начин можем да продължаваме да развиваме не само отношенията в областта в туризма, но и други отношения, важни за обществения живот на страната", каза още Ангелкова.


Ще приветствам създаването на линия между Самара и Варна, изключително важна за развитието на взаимоотношенията между двата града, но и между България и Русия", заяви министърът.


Министерството на туризма ще продължи да участва във всеки един форум, свързан с насърчаване на българо-руските отношения, каза още Ангелкова и разкри, че ще има кръгла маса по въпросите, на която ще присъстват и руски журналисти.


Голяма част от руските туристи, които посещават България, идват за летен туризъм. Но заедно с маршрутите, които сме начертали за българските крепости по Черноморието – един от нашите културно-исторически маршрути и миналата година стартирахме неговото промотиране, виждаме, че когато сме стартирали тази капания, посещението на тези туристически атракции се увеличава между 10 и 30 процента. Можем да развиваме тези маршрути и да постигнем една от най-големите цели – превръщането на България в целогодишна туристическа дестинация, разкри Ангелкова. 


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент