21:05 ч.

26.09.17

2 мин.

0

0

0

Ангелкова празнува Деня на туризма с дипломати

от редактор |

Ангелкова празнува Деня на туризма с дипломати

Министърът на туризма Николина Ангелкова отбеляза с представители на дипломатическия корпус Световния ден на туризма.


В навечерието на 27 септември, когато всички страни членки на Световната организация по туризъм отбелязват датата, бяха засадени дръвчета в столичния Южен парк от името на посланиците.


Свидетелство за важността на сектор туризъм за България е, че от 3 години имаме самостоятелно Министерство на туризма, отбеляза Ангелкова. Тя подчерта, че министър-председателят Бойко Борисов и правителството подкрепят сериозно отрасъла и той е сред приоритетите на управлението.


"Лично благодаря на всеки от вас за нашето взаимодействие през годините, което ще продължим да развиваме", обърна се Ангелкова към дипломатите. Тя благодари също и на кмета на Столичната община Йорданка Фандъкова и на зам.- кмета на София Тодор Чобанов за предоставения терен в Южния парк, където дърветата ще бъдат символ на международното партньорство в туризма. Дръвчетата бяха дарени от Министерството на земеделието, храните и горите.


"Благодаря и на вашите сънародници, които почиват в България, връщат се отново следващата година и водят своите семейства и приятели. Това е на-добрата реклама за страната ни. Ние искаме да им осигурим качествен продукт и гостоприемство", каза още Ангелкова.


Н.Пр. Стефано Балди, посланик на Италия в София, изказа задоволството си от съвместната работа с Министерството на туризма и подчерта, че е свършено много досега в хода на това партньорство. Дипломатът съобщи, че в резултат на това сътрудничество се увеличава броят на туристите между двете страни, като има потенциал за още по-активно развитие на тези отношения.


Посланикът на САЩ в България Н.Пр. Ерик Рубин приветства инициативата и усилията на Министерството на туризма да поставя фокус върху устойчивото развитие на отрасъла. Той поздрави страната ни за успехите в сферата на летния и зимния туризъм и увери, че двете страни ще работят още по-усилено за привличане на повече американски туристи в България.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент