Ангелкова договаря руските туристи за догодина

Ангелкова договаря руските туристи за догодина | StandartNews.com

Министърът на туризма Никола Ангелкова заяви, че й предстоят важни срещи в Москва с нейния колега Олег Сафонов, ръководител на Федералната агенция по туризъм на Русия, и други представители на руския туризъм. "На тях ще договорим лято 2018 и ще се постараем да увеличим притока на туристи от федерацията, защото Русия е много важен генериращ пазар за входящ туризъм у нас", обясни тя по БНР.

Николина Ангелкова цитира данни на Световния съвет за туризъм и пътувания, според които делът на българския туризъм и свързаните с него индустрии формира над 12% от БВП на страната. За осемте месеца на настоящата година приходите от сектора са близо 5,2 млрд. лв., което е почти 11% ръст спрямо същия период на рекордната 2016 г. За първите девет месеца на 2017-а България е посетена от около 7,5 млн. чуждестранни туристи, което е почти 8% увеличение в сравнение със същия период на миналата година, поясни министърът.

Ангелкова съобщи, че по време на европредседателството предстоят 6 ключови събития, на които ще рекламираме българското председателство: "За нас е важно да покажем България не само като дестинация за зимен и морски туризъм, а и като интересен маршрут за развитие на културно-историческия и балнео- и СПА туризма. Така на практика ще могат да се разширят крилата на сезона и да се реализират по-високи приходи от сектора."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай