Албена посреща гости с 50 печени агнета и 10 хил. шарени яйца

Албена посреща гости с 50 печени агнета и 10 хил. шарени яйца | StandartNews.com

С 40 на сто повече са записванията за почивка по Великденските празници в Албена спрямо м.г., съобщиха от туристическата компания. Основно гостите са от Румъния, България и Германия и ще бъдат настанени в шест хотела, които отравят врати. Курортът обещава изненади още от входа, където посрещат гостите с празнична украса и множество пролетни живи цветя. Подготвено е и богато меню с интернационална кухня, но с акцент върху традиционните български и балкански любими специалитети. 50 агнета ще бъдат изпечени за гостите на ваканционно селище, 10 000 празнично боядисани яйца и над 1000 козунака, съобщават още от комплекса.

Наред с това вкусовете ще бъдат глезени още с печен свински бут с карамелизирана коричка по специална рецепта от майстор готвачите, кавърма кебап, мусака, добруджанска яхния, боб в гърне, пататник, свински шишчета, пиле провансал. Дори и най-високите кулинарни изисквания ще бъдат задоволени от внимателно селектираните основни ястия от телешко, пилешко, свинско месо и риба, шоу кукинг (агнешки наденички, свински каренца, пилешко филе, вегетариански мискове), над 8 вида гарнитури и притурки.

За доброто настроение на гостите е осигурена жива музика в ресторантите и богата анимационна програма за малки и големи - боядисване на яйца, „художествени ателиета" за великденска декорация, тематични Великденски игри около басейните на хотелите. Конкурс за най-красиво яйце ще се проведе във всеки хотел на 12 април. Специално за децата аниматорите са подготвили тематични Великденски игри - бой с яйца; търсене на скрити яйца, надпревара с яйца и дървени лъжици. Турнир по голф на плажа, екскурзии, СПА програми, мини голф, баскетбол, волейбол на закрито, футбол, скуош, езда, билярд, наем на велосипеди – това е само малка част от възможностите за активна почивка по време на празниците. Цените за настаняване започват от 61 лева на база ол инклузив плюс за тризвездни хотели.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай