71 000 руски туристи са били у нас до сега

71 000 руски туристи са били у нас до сега | StandartNews.com

Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе работна среща днес с изпълнителния директор на TUI за Русия и ОНД Тарас Демура и изпълнителния директор на компанията за страната ни Пламен Кацаров. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на туризма. Министър Ангелкова информира, че към този момент летният сезон се движи повече от успешно и предварителните данни сочат очакван ръст между 7 и 10%.

Тя подчерта, че и през този сезон България се утвърждава като една от най-предпочитаните дестинации за гостите от Руската федерация. "Руските туроператори наблюдават устойчиво търсене на почивка в България през настоящия летен сезон. Страната ни остава едно от най-предпочитаните направления за семеен туризъм", каза министър Ангелкова. По думите ѝ статистиката за първите пет месеца сочи, че над 71 000 туристи от Русия са посетили страната ни, което е ръст от 6.4% в сравнение със същия период за 2016 г. По време на срещата бяха обсъдени съвместни дейности с цел повишаване на туристопотока, както и бъдещи инвестиции от страна на TUI в България.

Представителите на TUI заявиха, че е много важно да се продължи съвместната работа между Министерството на туризма и туроператора, за да бъде гарантирано качеството на туристическия продукт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай