32 хотела с 1000 легла за гости и туристи в Източните Родопи

32 хотела с 1000 легла за гости и туристи в Източните Родопи | StandartNews.com

Кърджали. Хотелиерският бизнес в Кърджали преодолява психологическата бариера от 1 000 легла и в края на 2013 година регионът се изтласква от дъното в тази категория. В момента в областта има 32 хотела, съобщават работещи в сектора.

През септември са отчетени 28 680 легладенонощия. По данни на Териториалното статистическо бюро през последния месец са гостували 4 101 души като 707 от тях са били чужденци – предимно турци и гърци.

„Регионът има уникални дадености, радва се на голям туристически поток, а в същото време националната статистика ни поставя в дъното на класацията с още 5-6 не толкова атрактивни области, чийто капацитет е под 1 000 легла. Те обаче нямат Перперикон, Татул, Дяволския мост и всички други обекти с притегателна сила", посочва Фахри Идриз, председател на КРИБ-Кърджали.

Според него е необходимо всеки хотел да направи така, че да задържи туристопотока в региона.„Не искаме посетителите да бъдат само екскурзианти, които минават транзитно през Кърджали.

В стратегията за развитие на хотелиерския бизнес е обърнато сериозно внимание на потока от туристи, който се насочва към ГКПП „Маказа", коментира още Фахри Идриз. Той увери, че добрите хотели в Кърджали ще направят града разпознаваем като туристическа дестинация.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай